ALBANCI POLUDELI ZBOG IZJAVE FINSKE AMBASADORKE NA KOSOVU: Objasnila im kako STVARNO stoje STVARI, a onda - MUK!
Ona je rekla da Kosovo takođe mora da radi na jačanju vladavine zakona i jačanju borbe protiv korupcije, Foto: Printscreen

istina boli

ALBANCI POLUDELI ZBOG IZJAVE FINSKE AMBASADORKE NA KOSOVU: Objasnila im kako STVARNO stoje STVARI, a onda - MUK!

Finska je zabrinuta zbog izazova sa kojima se suočavaju manjinske grupe

Objavljeno:

Finska ambasadorka na Kosovu Pia Sternval izjavila je da put evropskih integracija za "Kosovo" zavisi od rezultata postignutih u jačanju vladavine zakona, nezavisnosti pravosuđa i primeni zakona koji se odnose na status zajednica.

- Finska je zabrinuta zbog izazova sa kojima se suočavaju manjinske grupe - rekla je ona, prenosi Kosovo-Online.

Sternval je te izjave dala tokom događaja u društvenom klubu u Mitrovici, pod nazivom "Kafa sa ambasadorom".

Dalje je rekla da je vrlo važan pokazatelj demokratije jedne države upravo zaštita prava manjinskih zajednica, izrazivši svoja očekivanja da će "Kosovo" nastaviti da radi u tom pravcu.

Pia Sternval
Pia Sternvalfoto: Printscreen

Sternval je spomenula i rodnu ravnopravnost i druga pitanja, navodeći činjenicu da Finskom sada upravlja najmlađa žena premijerka na svetu. Finski diplomata je govorila i o predsedavanju Evropskom unijom, pozivajući se na napore za jačanje vladavine zakona i zaštitu sloboda u celoj EU.

Pia Sternval takođe je govorila o politici proširenja EU, rekavši da je među državama članicama EU veća svest da je potreban konsenzus za nastavak politike proširenja, navodeći da je blokada privremena.

Ona je rekla da Kosovo takođe mora da radi na jačanju vladavine zakona i jačanju borbe protiv korupcije. Francuska ambasadorka na Kosovu Mari Kristin Butel izjavila je da bez značajnog poboljšanja vladavine zakona i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije ne može doći do vizne liberalizacije.

BONUS VIDEO:

Spaljivanje narkotika u Obrenovcu

(Espreso.co.rs/Kosovo onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.