KURTI PODVIO REP: Najavio sastanak koji može da PROMENI ISTORIJU NA KOSOVU
Aljbin Kurti je najavio sastanak sa Srpskom listom, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

obezbediće im mesto

KURTI PODVIO REP: Najavio sastanak koji može da PROMENI ISTORIJU NA KOSOVU

Dodao je da nema obavezu da vlada u političkoj koaliciji 

Objavljeno: 17.12.2019. 08:04h
  • 49

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da će se sastati s predstavnicima Srpske liste i razgovarati s njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva pripadniku srpske zajednice.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je objasnio da će se s predstavnicima najjače stranke kosovskih Srba, za koju kaže da je "produžena ruka Beograda", sastati s obzirom na to da nema drugih predstavnika srpske manjine u kosovskoj skupštini osim Srpske liste.

- Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti, ali je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće - rekao je Kurti i dodao da njegov problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska.

On tvrdi da ne želi da ekskomunicira Srpsku listu i najavljuje da će po pitanju srpskog ministra poštovati Ustav, ali dodaje da nema obavezu da vlada u političkoj koaliciji sa Srpskom listom.

Srpska lista je na vanrednim kosovskim izborima osvojila svih deset poslaničkih mesta koja su u skupštini rezervisana za srpsku zajednicu.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media