KURTI SPREMAN DA FORMIRA VLADU, A MUSTAFA MU SAKRIVA FOTELJU: Opet otkazan SASTANAK buduće KOALICIJE na KOSOVU
Nikako da se usaglase: Kurti i Mustafa, Foto: Fejsbuk

opasna igranka

KURTI SPREMAN DA FORMIRA VLADU, A MUSTAFA MU SAKRIVA FOTELJU: Opet otkazan SASTANAK buduće KOALICIJE na KOSOVU

Vidim da nam je dao više vremena nego što nam je trebalo

Objavljeno:

Iako je nakon još jednog propalog dogovora o formiranju nove prištinske vlade najavljeno da će se lideri dve vodeće stranke intenzivije sastajati, lider Pokreta Samopredeljenje i kandidat za premijera, Aljbin Kurti, izjavio je da danas neće biti novog susreta sa predsednikom DSK, Isom Mustafom.

KTV je javila da Kurti nije otkrio o čemu je sinoć razgovarao sa Mustafom, ali je izrazio uverenje u postizanje sporazuma.

Pripremamo se za dobro upravljanje. Što se tiče pitanja razgovora sa DSK-om, ne mogu imati nikakve vesti bez konkretnih rezultata. To sam već rekao i još jednom ću ponoviti. Danas nema sastanka, biće kontinuiranih i intenzivnijih sastanaka i komunikacija dok ne postignemo dogovor koji želimo", rekao je Kurti.

Primetio je i da je predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, dvema strankama dao maksimum vremena za dogovor s obzirom na to da je, kako je rekao, konstitutivnu sednicu parlamenta zakazao za 24. decembar, a poslednji rok za njeno održavanje je 26. decembra.

"Vidim da nam je dao više vremena nego što nam je trebalo”, rekao je Kurti, javila je KTV.

Kurti je ranije rekao da će dogovor sa DSK-om biti postignut 72 sata nakon potvrđivanja izbornih rezultata.

Izborni rezultati su potvrđeni 27. novembra.

Prištinska Gazeta Expres piše da su Kurti i Mustafa na sinoćnjem sastanku, koji je usledio nakon nedelju dana pauze, ostali pri ranijim stavovima.

DSK traži podršku Samoopredeljenja da pozicija kosovskog predsednika pripadne toj stranci, ali se Kurtijev pokret tome protivi.

Nakon sinoćnjeg sastanka dvojica lidera nisu davala izjave, a portparol DSK Besian Mustafa je samo rekao da su se Kurti i Mustafa dogovorili da se ponovo sastanu.

BONUS VIDEO:

MAČKA SVIRA KLAVIR! Nije baš kao Šopen, ali ima posebnog talenta za muziku! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.