VUČIĆU PRETI 10 GODINA ROBIJE! Suluda tužba na KOSOVU protiv PREDSEDNIKA SRBIJE!
Vučić je to učinio sistematično, zloupotrebljavajući svoj položaj predsednika Srbije, Foto: Printscreen/Tanjug/Predsedništvo

KUKU

VUČIĆU PRETI 10 GODINA ROBIJE! Suluda tužba na KOSOVU protiv PREDSEDNIKA SRBIJE!

Namerno podstakao mržnju, podele i netrpeljivost između Srba i Albanaca koji žive na Kosovu

Objavljeno:

Pravni zastupnik žrtava u Račku advokat Tom Gaši koji je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da bi predsednik Srbije zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do 10 godina, prenosi Zeri.

Gaši je, u emisiji Klik na RTV21, rekao da u krivčnoj prijavi koja je podneta 5. decembra, stoji da je Vučić namerno podstakao mržnju, podele i netrpeljivost između Srba i Albanaca koji žive na Kosovu.

Prema advokatovim rečima, Vučić je to učinio sistematično, zloupotrebljavajući svoj položaj predsednika Srbije i negirajući “masakr” u Račku, koji se dogodio 15. januara 1999.

Srbija je ubila 45 albanskih civila svih uzrasta, decu, žene i muškarce”, kaže Gaši podsetivši da je predsednik Srbije rekao da je slučaj u Račku izmišljotina Vilijama Vokera u kome je sve falsivikovano.

Gaši je procenio da je u ovom slučaju okrivljeni počinio krivično delo podsticanja mržnje ili nacionalne, rasne, verske ili etničke netrpeljivosti iz člana 147. Krivičnog zakonika Kosova.

Tužba je podneta Specijalnom tužilaštvu Kosova.

BONUS VIDEO:

MIODRAG DAKA DAVIDOVIĆ UPUCAN IZ SNAJPERA: Dok je bio ispred Kraun plaze, do njega bio vladika Joanikije (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kosovo onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.