PACOLI ŽESTOKO UDARIO PO SRBIMA: Imamo dokaze da ste vršili RATNE ZLOČINE i desetine hiljada dokumenata o tome
Bežet Pacoli, Foto: Printscreen/jutjub

NAJAVA

PACOLI ŽESTOKO UDARIO PO SRBIMA: Imamo dokaze da ste vršili RATNE ZLOČINE i desetine hiljada dokumenata o tome

Strateški cilj odlazećeg ministra spoljnih poslova je bilo je upravo prikupljanje dokumentacije

Objavljeno: 10.12.2019. 21:07h

Ministar inostranih poslova Kosova u ostavci, Bežet Pacoli je danas objavio da ministarstvo na čijem je čelu ima više od 10.000 dokumenta koji „predstavljaju dokaze o ratnim zločinima Srbije na Kosovu“.Najavio je da će ih proslediti Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Kosova (STK).

„Dokumentovanje mučenja, ubistava, silovanja, prisilnih deportacija i drugih ratnih zločina koje su srpske i jugoslovenske snage počinile nad Albancima tokom 1998. -1999. godine istorijski su zadatak. Kosovo mora demonstrirati koordinisanu i sistematsku kampanju o terorisanju, ubijanju i proterivanju kosovskih Albanaca…“, poručio je Pacoli na konferenciji za medije.
Po njergovim rečima, delove ove dokumentacije je koristio i Haški tribunal za bivšu Jugoslaviju.

Pacoli kaže da je reč o dokumentaciji koja pokazuje „ličnu odgovornost vojnika, komandanata, političara i drugih pojedinaca, koji su tokom rata radili u ime države Srbije“.

Strateški cilj odlazećeg ministra spoljnih poslova je bilo je upravo prikupljanje dokumentacije „iz različitih izvora“ kojima „kosovsko specijalno tužilaštvo nema pristup“, kazao je Pacoli ne dajući odgovor kako je došlo do prikupljanja ovih dokumenata.

Na izjave Pacolija je reagovao direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije, Marko Đurić koji je kazao da je to „panični strah nekadašnjih komandanata terorističke UČK od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna“, ali i kao „novi pokušaj da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i aboliraju pravi zločinci“.

Prema saopštenju Pacoli ima opasnu nameru da “pokretanjem serije krivičnih istraga protiv navodnih počinilaca zločina nad Albancima izazove nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji, jer na udaru montiranih i lažnih optužnica mogli bi se naći svi oni koju su branili svoje kuće“.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media