AMERIKA ZAVRĆE UŠI ALBANCIMA I FORMIRA VLADU U PRIŠTINI! Kurti i Mustafa su POPILI baš jak ŠAMAR iz Vašingtona
Aljbin Kurti i Isa Mustafa, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

PREKIPELO IM!

AMERIKA ZAVRĆE UŠI ALBANCIMA I FORMIRA VLADU U PRIŠTINI! Kurti i Mustafa su POPILI baš jak ŠAMAR iz Vašingtona

Ovo je zaista bolelo...

Objavljeno:

Albanci u Prištini nikako da se dogovore, ljuban Aljbina Kurtija i Ise Mustafe kratko je trajala, vlade još ni na vidiku nema, a kako saznaje naš portal u čitav posao moraće da se umeša Vašington.

Vašington je preko svog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta već poslao preteću poruku Kurtiju i Mustafi, da moraju što pre da se dogovre, ali za sada od dogovora nema ništa.

- Smatram da je jasno da su stanovnici Kosova 6. oktobra glasali za promene, a DSK i Samoopredeljenje posvećeni su stvaranju koalicije koja će doneti promene i napredak za sve stanovnike Kosova. Kao i građani Kosova i ja sa nestrpljenjem čekam da se taj proces završi kako bi nova vlada mogla da se formira i započne sa radom. Ne znam za koliko dana će se to desiti, ali mislim da svi koji su uključeni znaju da je ovo sjajna prilika i da tu priliku neće propustiti - rekao je Kosnet pre par dana i dodao:

- Moja Vlada očekuje da će se sve stranke na Kosovu, bilo u vladi ili opoziciji, ponašati na konstruktivan način tako što će interese naroda postaviti ispred. Odgovoriću na drugačiji način. Sve političke stranke naravno traže mogućnost da budu u novoj vladi, jer to rade stranke. Nadam se i očekujem da će PDK i AAK i sve ostale stranke koje se budu našle u opoziciji, ponašati konstruktivno, onako kako to opozicione stranke u jednoj vladi čine – tražeći načine i mogućnosti da sarađuju sa vladom. Razumem Vaše pitanje. Ono što mislim da je važno jeste to da u političkom spektru svi vode račune o interesu zemlje i građana, a građani su jasno rekli svoju želju 6. oktobra.

foto: AP

Ipak, ni ove reči Kurtiju i Mustafi nisu bile dovoljne, te su poslednji pregovori propali.

- Vašington je izgubio strpljenje. Krenuće u veliku ofanzivu i pritisak na Albance, jer im je želja da što pre formiraju vladu u Prištini i da otpočne dijalog sa Beogradom, kako bi na priču o statusu Kosova što pre stavili tačku - kaže nam naš izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima nije nemoguće da se u Vladu kao ministar (makar i ne stranački) ponovo ubaci Bedžet Pacoli.

foto: Fejsbuk

- Pacoli je blizak sa zvaničnicima Stejt departmenta te nije isključeno da preuzme neku od uloga u vladi, bez obzira na rezultat njegove stranke - kaže nam naš izvor.

- Biću veoma kratak, jer kada budemo imali dogovor onda ćemo govoriti šire. Napredovali smo u pregovorima, ali još nemamo dogovor. Ima još stvari o kojima se nismo dogovorili, ali ima napretka u diskusijama koje smo vodili. Kada budemo imali potpun dogovor onda ćemo predstaviti stvari - kazao je Kurti nakon još jedne propale runde.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.