MARKO ROŠIĆ PREBAČEN U PRITVORSKI CENTAR U KOSOVSKOJ MITROVICI: Njegov advokat još nije dobio optužnicu!
Oliver Ivanović, Foto: Pritnscreen

prebačen

MARKO ROŠIĆ PREBAČEN U PRITVORSKI CENTAR U KOSOVSKOJ MITROVICI: Njegov advokat još nije dobio optužnicu!

Iako je prema zakonima njegovo zadržavanje bilo dozvoljeno maksimalno godinu dana, osim u slučajnu verskog terorizma, Rošić je i dalje u pritvoru

Objavljeno:

Nakon 380 dana provednih u pritvorskom centru u Gnjilanu, a potom i u zatvoru visokog rizika kod Podujeva, Marko Rošić, jedan od šestoro optuženih za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, prebačen je u petak veče u pritvorski centar u severni deo Kosovske Mitrovice.

Njegov branilac, advokat Mahmut Haljimi kaže za „Novosti“, da je ovakva odluka, po njegovom mišljenju usledila nakon podizanja optužnice „zato što su nadležni procenili da su se sada promenile okolnosti“.

„Mi smo premeštaj u Severnu Mitrovicu tražili više puta do sada, ali se to tek sada desilo. Zato smatram da je mišljenje nadležnih da sada postoji manja opasnost od uticaja na istragu. Vest o premeštaju je i olakšanje za mene, jer sam brinuo o Markovom zdravstvenom stanju koje je bilo ugroženo“, rekao je Haljimi.

Haljimi je ponovio da još nije dobio optužnicu, kao ni spise predmeta, iako je u četvrtak išao lično kod sudije koji vodi postupak da traži.

- Sudija mi je rekao da će da mi pošalje optužnicu najpre mejlom, a potom i poštom. Njegov odgovor je bio da je i on dan ranije dobio optužnicu i da mu treba malo vremena da je pročita – rekao je Haljimi.

Premeštaj iz Podujeva u Kosovsku Mitrovicu vratio je osmeh na lice i roditeljima Marko Rošića koji smatraju da će sada, zajedno sa njim, mnogo lakše dokazati nevinost.

- Posle više od godinu dana, jutros se na mom licu pojavio osmeh kada sam ga čuo. Shvatio sam da i njemu ovaj premeštaj mnogo znači, pre svega zbog jezičke barijere, a nama zbog maltretiranja i finansijskih troškova koje smo imali odlazeći u Podujevo. Čuo sam radost i u njegovom glasu i siguran sam da će ovde sada naći snagu i energiju da dokaže da nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret – rekao je za „Novosti“ otac uhapšenog Marka, Nebojša Rošić.

Marko Rošić je uhapšen 24. novembra u svom stanu u naselju Tri solitera, u sevenom delu Kosovske Mitrovica, a na teret mu se stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. U javnosti se spekulisalo da je Rošić pratio ubijenog Olivera Ivanovića, što navodno potvrđuje i ceduljica sa registarskim tabicama njegovog automobila koja je nađena u novčaniku Ivanovića.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.