NEZAPAMĆEN KUKAVIČLUK I BEZOBRAZLUK KURTIJA: Neverovatno šta je sebi dopustio da kaže o VUČIĆU!
Aljbin Kurti, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

ŠOK

NEZAPAMĆEN KUKAVIČLUK I BEZOBRAZLUK KURTIJA: Neverovatno šta je sebi dopustio da kaže o VUČIĆU!

"Nema razgovora o kosovskoj teritoriji", drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja saznaje Kosovo Onlajn

Objavljeno: 09:49h

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izneo je svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Na skupu u Berlinu pod nazivom "Balkanski dijalozi", na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsednika i predsednika Srbije i da neće predsednika Vučića za stolom.

"Nema razgovora o kosovskoj teritoriji", drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja saznaje Kosovo Onlajn.

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama. Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Predsednik privremenih pristinskih isntitucija Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prisustvuju na skupu "Balkanski dijalozi", koji organizuju Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.