ZNA SE KO GA JE SIPAO: Rešen slučaj OTROVNIH KOVERTI!
Koverta, ilustracija, Foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

OTKRIVENO!

ZNA SE KO GA JE SIPAO: Rešen slučaj OTROVNIH KOVERTI!

Glasački listići iz Srbije su otrovani u Prištini!

Objavljeno:

U Prištini je nakon izbora izbilo alarmantno stanje, kada su članovi CIK-a prijavili da su dobili alergiju po rukama i licu jer su dodirivali koverte sa glasovima poslate iz Srbije.

Brojanje glasova je prekinuto, predstavnici Srpske liste izbačeni iz sale, a preme pisanju tamošnjih medija alergija je već postala, ni manje ni više, nego trovanje.

Član civilnog društva Samir Potera napisao je danas na svom Fejsbuku da "otrovane koverte nisu otrovane u Beogradu, nego u Prištini".

Potera ocenjuje da se slučaj "otrovanih koverti" desio da bi NISMA postala deo Skupštine i dodao da je čudno "kako Srpska lista uopšte nije reagovala".

Razjašnjeno je da glasački listići nisu otrovani od strane Beograda, već ovde u Prištini, smatra Potera koji dodaje da je Vrhovni sud doneo neobičnu odluku, suprotno praksi.

"Svrha je poremetiti izborni proces. Eliminacijom dolaznih glasova poštom iz Srbije kako bi NISMA ušla u Skupštinu, i takođe narušivši matematiku pobednika izbora. Kad im to nije uspelo, do cilja su došli preko Vrhovnog suda, koji je doneo čudnu odluku, suprotno prethodnim praksama", napisao je Potera.

Podsetimo, sredinom oktobra Vučić je uputio pismo Maji Kocijančič u kome je insistirao na tome da se EU oglasi povodom slučaja navodnog trovanja članova kosovske izborne komisije (CIK) albanske nacionalnosti, na šta mu je ona odgovorila da se čekaju rezultati istrage i da misija EU za praćenje izbora na Kosovu s pažnjom prati slučaj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.