OVO JE PRAVA ISTINA O BOMBONJERAMA U OBLIKU VELIKE ALBANIJE! Priča koja je POTRESLA Srbiju dolazi iz PRIZRENA
Prizren, Foto: Espreso.rs

PITANJE JE KVALITET ROBE

OVO JE PRAVA ISTINA O BOMBONJERAMA U OBLIKU VELIKE ALBANIJE! Priča koja je POTRESLA Srbiju dolazi iz PRIZRENA

U Ministarstvu trgovine su nam rekli, da ukoliko bude pronađena negde na teritoriji Srbije, a da pritom nije pravilno deklarisana, biće povučena sa rafova

Objavljeno: 19.11.2019. 13:47h
  • 3

Iza bombonjere "Kamila" koja je do naših rafova stigla sa Kosova i Metohije, stoji kompanija iz Turske, koja je u okolini Prizrena otvorila svoj pogon. Priča o "Velikoj Albaniji" i ovog slatkiša, ovaj put, izgleda da nema mnogo veze, jer raspored bombona u njoj, ipak, podseća na mapu Turske.

S druge strane, prašina je prilično podignuta u našoj zemlji oko bombonjere koja dolazi sa Kosova, a kako nam je potvrdio Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača, niko od njih ovaj slatkiš nije video u našim radnjama.

- Ova priča je stara više od godinu i po dana i čak kada smo prvi put za nju čuli, niko je nije doneo kod nas, tako da je nikada nismo videli - kazao nam je Papović. - Pozivamo tog ko je to prijavio da dođe do nas i da je donese, zajedno sa fiskalnim računom. Jer su uvek potrebni dokazi. Bez toga ne možemo ništa da uradimo. To da se na njoj vidi mapa Velike Albanije nema smisla, a dobavljač je zadužen i za deklaraciju, pa na njoj ne bi smelo da piše "uvoz sa Kosova". To je i najmanji problem. Pitanje je kvaliteta robe.

Prema rečima Papovića, nije jasno odakle se ova priča sad baš pojavila u javnosti, a isto tako, ne zna ni gde se to "širom Srbije" prodaje, jer je oni iz udruženja nisu ni videli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MADE WITH LOVE. MORELLO. #KAMILACHOCOLATE ❣️ . . . #kamilachocolate #chocolate #prizren #kosovo

A post shared by Kamila Chocolate (@kamilachocolate) on

U Ministarstvu trgovine su nam rekli, da ukoliko bude pronađena negde na teritoriji Srbije, a da pritom nije pravilno deklarisana, biće povučena sa rafova.

Kako su nam rekli u Ministarstvu trgovine, sva roba koja dolazi iz južne srpske pokrajine mora da ima na deklaraciji sledeće obeležje - Kosovo*, Kosovo/1244 RS, Kosovo, Srbija, Kosovo/Srbija ili UNMIK/Kosovo.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media