UŽAS U GRAČANICI! Pukao krov Osnovnog suda, vetar ga bacio na Starački dom! Službe otpočele hitnu akciju!
Gračanica, Foto: Screenshot/tvitter

užasno

UŽAS U GRAČANICI! Pukao krov Osnovnog suda, vetar ga bacio na Starački dom! Službe otpočele hitnu akciju!

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost

Objavljeno: 12.11.2019. 21:57h

Na novosagrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici usled jakog vetra danas se urušila krovna konstrukcija koja je potom pala na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnersko naselje, ali srećom niko nije povređen.

Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu. Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još su na terenu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović nalazi se na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja u Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost, navodi se u saopštenju.

„Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove“, kazao je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića, za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju. Za nadzor je bio nadležan Sudski savet iz Prištine koji je naručio projekat i obezbedio sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media