JOŠ 3 BIVŠA PRIPADNIKA OVK IDU U HAG: Još njih desetak će uskoro dobiti pozive za saslušanja!
OVK, Foto: Printscreen Youtube

moraće da odgovaraju

JOŠ 3 BIVŠA PRIPADNIKA OVK IDU U HAG: Još njih desetak će uskoro dobiti pozive za saslušanja!

Durmiš Gaši je na "Fejsbuku" objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog,

Objavljeno: 18:21h

Bivši pripadnici terorističke OVK Haljil Čaradaku, Durmiš Gaši i Žavit Eljšani dobili su pozive za saslušanje o zločinima OVK-a pred Specijalnim tužilaštvom Haškog suda, javili su prištinski mediji na albanskom jeziku.

Haljil Čaradaku će 11. decembra biti saslušan u svojstvu okrivljenog, a njegova supruga Peka Gaši je na "Fejsbuk" stranici napisala da veruje da će njen suprug i pred Specijalnim sudom biti oslobođen, kao što je oslobođen i u sudskom procesu koji su vodili Euleks i sud UNMIK-a.

Durmiš Gaši je na "Fejsbuku" objavio informaciju da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u svojstvu okrviljenog, te naveo kako se "cela njegova generacija borila protiv srpske vladavine albanskim teritorijama".

Eljšani je na "Fejsbuk" stranici objavio da su mu poziv za saslušanje u svojstvu svedoka uručila dvojica službenika iz Specijalnog tužilaštva iz Haga.

Srna nezvanično saznaje da će tokom naredne nedelje još desetak pripadnika bivše OVK dobiti pozive iz Specijalnog tužilaštva u svojstvu svedoka i okrivljenih, čime će broj pozvanih Albanaca u haško Specijalno tužilaštvo preći 110, mada mediji na albanskom jeziku prenose da je je više od 200 bivših pripadnika OVK do sada saslušano, javno ili tajno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.