HAŠIM TAČI SA SRPSKIM PASOŠEM PUTUJE PO SVETU! Ovo je spisak ALBANACA koji imaju dokument sa ČETIRI S u džepu
Hašim Tači na sastanku u Briselu sa Aleksandrom Vučićem, Foto: AP

OVO NISTE ZNALI!

HAŠIM TAČI SA SRPSKIM PASOŠEM PUTUJE PO SVETU! Ovo je spisak ALBANACA koji imaju dokument sa ČETIRI S u džepu

Sa srpskom putnom ispravom najnormalnije putuju po svetu...

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić izazvao je pravi potres kada je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pokazao srpsko državljanstvo Vlore Čitaku!

Šef srpske diplomatije je osuo rafalnu paljbu na predstavnicu Prištine u UN Vljoru Čitaku, koja ne krije mržnju ni prema Srbima ni prema Srbiji kad god joj se za to ukaže prilika na Ist riveru.

Ona je poznata po tome što u sedištu UN koristi svaku priliku da ospe drvlje i kamenje po Srbima i Beogradu, a sad joj je Dačić još jednom zapušio usta izvadivši njenu srpsku krštenicu - Izvod iz matične knjige rođenih Republike Srbije i to, kako je naglasio dvojezičan!

On joj je poručio i da ne laže i da svi mogu da vide kakva je dokumenta država Srbija izdavala Albancima na Kosovu krajem devedesetih.

foto: prentscreen

Nije tajna da većina albanskih političara sa Kosova i dalje ima srpsko državljanstvo, pa tako naš pasoš imaju Hašim Tači, Aljbin Kurti, Kadri Veselji, Vjosa Osmani.

Oni kako saznaje Espreso još uvek nisu zatražili otpust iz državljanstva Srbije, a srpske pasoše najnormalnije koriste kako bi putovali po inostranstvu.

- Hašim Tači čak u Brisel, na pregovore sa Srbijom dolazi sa srpskim pasošem u džepu. Sa pasošem tzv Republike Kosovo ne mogu da putuju u druge države, pa su onda prinuđeni da se predstavljaju kao državljani Republike Srbije - otkriva naš izvor iz MSP.

foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima koliko god oni (gore navedeni) da pokušaju da sakriju istinu ona se ne može saznati.

- Srbi na Kosovu vade pasoš u Koordinacionoj upravi na KiM i s tim pasošem bez viza ne mogu da putuju u zemlje EU. To je slučaj i sa Albancima, koji kada dobiju srpske papire više nemaju prepreke - kaže nam naš izvor.

Koji je razlog što albanski političari nisu objavili da poseduju i srpske dokumente nije poznato, ali je simptomatično da ne priznaju neku državu, ali imaju njene papire.

Podsetimo za vreme SP u fudbalu objavljivani su i srpski dokumeni koje poseduju i Đerdan Šaćiri i Džaka, fudbaleri koji su rođeni na Kosovu, a danas nastupaju za Švajcarsku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.