ZAGRMEO MARKO ĐURIĆ: Ne pretite Srbima, umećemo da ih zaštitimo
Marko Đurić, Foto: Beta/Slobodan Miljević

OTVORENE PRETNJE

ZAGRMEO MARKO ĐURIĆ: Ne pretite Srbima, umećemo da ih zaštitimo

On je upozorio ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću srpske dece i da ne prete Srbima

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je ispisivanje pretećih poruka na Domu kulture i osnovnoj školi u Babinom Mostu kod Obilića tužan pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i upozorio ih da ne prete Srbima jer će Srbija umeti da zaštiti svoj narod.

"Ispisivanja pretećih poruka tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i koliki ih ljudski i civilizacijski jaz odvaja od normalnih ljudi. Vandalizovanje doma kulture grafitima UČK pokazuje koliko su oni daleko od kulture i mogućnosti da žive u zajednici sa bilo kim ko ne deli njihove šovinističke i rasističke poglede na svet", ocenio je Djurić.

Kako kaže, ne možemo se praviti slepi i ne zaključiti da taj incident i mnogi drugi pre njega nemaju veze sa sveopštom radikalizacijom na KiM i političkim uspehom albanskih ekstremističkih snaga na poslednjim izborima, koji je očito dao vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima i ohrabrenje najagresivnijima.

On je upozorio ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću srpske dece i da ne prete Srbima, jer će, kako je naveo, Srbija umeti da zaštiti svoj narod od nasilja i proterivanja u svakom delu Kosova i Metohije.

Nepoznati počinioci ispisali su u toku noći grafite OVK i OVK Kosova na zidu Doma kulture u multietničkom selu Babin Most kod Obilića i oštetili dečije igralište koje se nalazi u sklopu tog objekta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.