NE SAMO DA SU POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA NEGO IMAJU I OBJAŠNJENJE: Ovako je glasala Centralnoafrička Republika
U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, Foto: Vikipedija

e, tako se to radi

NE SAMO DA SU POVUKLI PRIZNANJE KOSOVA NEGO IMAJU I OBJAŠNJENJE: Ovako je glasala Centralnoafrička Republika

O toj temi se mnogo govorilo u medijima

Objavljeno:

Ministarka spoljnih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon smatra da Beograd i Priština mirnim putem treba da nađu rešenje za situaciju na Kosovu i navodi da je stav te države da se svaka kriza trebalo da bude rešena dijalogom.

O toj temi se mnogo govorilo u medijima. Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu. Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus", rekla je Bajpo-Temonova u izjavi za Sputnjik.

Ona napominje da Srbija i Kosovo treba da nađu rešenje koje će biti "na dobrobit oba naroda".

"U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešenje za dve države, zato je odluka CAR usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog“, kazala je Bajpo-Temonova.

Podsećamo, u julu je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

BONUS VIDEO:

POŽAR GASI 200 LJUDI: Stanovništvo i imovina nisu ugroženi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.