VAŠINGTON HOĆE DA PARALELNO REŠAVA BOSNU I KOSOVO PO ISTOM PRINCIPU: Na potezu je Rusija
Ako bi Srbija bila potpuno okružena NATO-om, to bi značilo da nema izlaza, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

nove ideje

VAŠINGTON HOĆE DA PARALELNO REŠAVA BOSNU I KOSOVO PO ISTOM PRINCIPU: Na potezu je Rusija

Srbiji se ne nudi ništa za Kosovo, osim da ga prizna

Objavljeno:

Na tek održanoj raspravi o Bosni i Hercegovini u američkom Sentu mogla se čuti sugestija da bi trebalo razmisliti o "paralelnom rešavanju" problema u BiH i na Kosovu, a ta ideja, kako je rekao politikolog Anđelko Kozomara za Sputnjik, samo za cilj ima uvlačenje BiH u NATO.

Ako bi Srbija bila potpuno okružena NATO-om, to bi značilo da nema izlaza. Podsećam da je granica između BiH i Srbije duga 650 kilometara, što je najduža granica koju BiH ima sa nekom zemljom koja nije članica NATO-a. SAD smatra da ako BiH uvuku u NATO, onda će sa lakoćom rešiti sve ostale probleme na Balkanu. To im je osnovni cilj“, rekao je Kozomara.

Prema njegovim rečima, na taj način bi SAD „jednim udarcem rešila dva problema na Balkanu”, odnosno blokirala moguće osamostaljenje Republike Srpske i otvorila put za rešavanje kosovskog pitanja po njihovom planu.

Istovremeno, dodaje Kozomara, optužuje se Rusija zbog dobrih odnosa sa RS i to je, kako tvrdi, „neka vrsta pokrivalice“ za moguće akcije Zapada i Alijanse, a to je, po njegovim rečima, „besmislica”, jer SAD nemaju nikakav dokaz da Moskva na bilo koji način „podriva“ bilo koga na Balkanu.

Srbiji se ne nudi ništa za Kosovo, osim da ga prizna. Dakle, SAD i Zapad ne pomišljaju da prave paralelu na način da ako se Kosovo odvojilo od Srbije, može i RS od BiH, već žele da Zapadni Balkan uvedu u NATO, kako bi Rusiju izbacili sa ovih prostora“, kaže Kozomara.

BONUS VIDEO:

DRŽALI SU MU SVE VREME PIŠTOLJ NA SLEPOOČNICI! OTAC PETRA (13) OTKRIO JEZIVE DETALJE: Majci rekao da će uskoro doći kući, ali se u pozadini začulo nešto STRAŠNO što je odalo otmičare (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Kosovonlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.