NEDELJKO JE ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Njegova porodica progovorila o AGONIJI KOJU ŽIVE
Oliver Ivanović, Foto: Pritnscreen

UŽAS!

NEDELJKO JE ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Njegova porodica progovorila o AGONIJI KOJU ŽIVE

Bolno iščekivanje dana kada će im se na vratima ponovo pojaviti sin Marko je i u porodičnom domu Rošića u naselju „Tri solitera“.

Objavljeno: 24.10.2019. 16:27h

Punih 11 meseci dvojica Mitrovčana provode u pritvoru u Lipljanu i Podujevu, a uhapšeni su 23. novembra prošle godine pod sumnjom da su umešani u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Jedan telefonski poziv nedeljno i mogućnost posete dva puta mesečno jedine su prilike za kontakt članova porodica Rošić i Spasojević sa uhapšenima.

Deo poslednjeg susreta prenela je supruga Nedeljka Spasojevića, Jelena, koja je rekla „da se Nedeljko dobro oseća i da mu snagu daje činjenica da nije kriv“.

Teško je kaže i njoj, koja sa tri ćerke živi u Bošnjačkoj mahali. Traume koje su njihove devojčice doživele prilikom hapšenja oca ostavile su traga, pa se sada na svaku bačenu petardu ili vatromet i sirenu, uznemire i uplaše. A jedina želja koju imaju već gotovo godinu dana je da im se ponovo vrati otac i da nastave da žive kao srećna porodica.

„Nadali smo se da će već jednom doći kraj ovome, jer za 11 meseci nije ni jednom saslušan niti se bilo šta odredilo. Kada bi bar rekli da je kriv, da podignu optužnicu, tu bi bili svedoci i sve bi se rešilo, ali ovako ništa. U svakom rešenju o produžetku piše „nedostatak dokaza“ što govori da oni nikakve dokaze nemaju. Jer, da su nešto odradili za ovih 11 meseci imalo bi bar nešto da pokažu“, rekla je Jelena.

Ona je istakla da je hapšenje i nevino pritvaranje Nedeljka uticalo i na preranu smrt njegovog oca, čijoj sahrani nije mogao da prisustvuje, a kako kaže, nije mu dozvoljeno, iako mu je obećano, ni da nakon smrti poseti grob svog oca i zapali mu sveću.

Po rečima Jelene, sve to je uticalo na celu porodicu, pa ni slavlja nisu više ista kao što su bila pre 23. novembra prošle godine.

„Prošle nedelje je naša ćerka napunila 18 godina i samo njegova duša zna kako mu je bilo. Slavili smo Đurđevdan i rekao mi ja kada da podignemo slavu da bi se on tada molio Bogu i na neki način bio sa nama. Umesto da pevamo kako bi i trebalo da bude za slavu, mi smo celo veče uz vino plakali, jer znamo da je on tamo sam i nevin“, kaže Jelena i dodaje da „onaj koji je kriv neće da sedi kući da čeka policiju da dođe da ga hapsi“.

„Ovo nema nigde na kugli zemaljskoj. Na kraju krajeva, kad si kriv - znaš, sudi ti se što si kriv, ali da si ti neko ko sprovodiš zakon i hapsiš, a onda tebe neko uhapsi i stavi te u zatvor da sediš ni kriv ni dužan, to nema nigde“, rezigniranim glasom govori supruga Nedeljka Spasojevića.

Bolno iščekivanje dana kada će im se na vratima ponovo pojaviti sin Marko je i u porodičnom domu Rošića u naselju „Tri solitera“.

Glava porodice, Nebojša, govori nam da je bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, čak ni advokata, Marko nedavno prebačen iz Lipljana u Podujevo.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media