DIVLJAŠTVO NA KOSOVU: Stravična poruka za sve Srbe
Manastir Draganac, Foto: Printscreen

oskrnavljen

DIVLJAŠTVO NA KOSOVU: Stravična poruka za sve Srbe

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru

Objavljeno:

Nepoznate osobe polomile su tablu sa putokazom za manastir Draganac u opštini Novo Brdo na KiM, objavljeno je na Fejsbuk stranici Opštine Novo Brdo.

Gradonačelnik ove opštine Svetislav Ivanović je povodom incidenta posetio Manastir Draganac i osudio vanadlizam koji se ponavlja više puta na tom istom mestu.

Tabla sa putokazom za manastir Draganac nalazi se na raskrsnici puteva ka istoimenom selu i manastiru, prenosi Kosovo onlajn.

Ivanović je istakao da je Novo Brdo multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i suživotu pripadnika različitih vera.

"Moramo nastaviti tim putem i čuvati naše zajedničko kulturno nasleđe, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo", poručio je gradonacelnik Novog Brda, a objavljeno je na Fejsbuk stranici ove opštine.

On je apelovao na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske postupke koji se, kako je upozorio, ponavljaju već duže vreme.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.