ISPRAVKA: Izjava Šona Konerija o nezavisnosti Kosova NIJE ISTINITA
Šon Koneri, Foto: Printscreen Youtube / Promo RTVojvodine

DEMANTOVANO

ISPRAVKA: Izjava Šona Konerija o nezavisnosti Kosova NIJE ISTINITA

Ovo nikad nije potvrđeno

Objavljeno: 18:05h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda o izjavi Šona Konerija o nezavisnosti Kosova. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Portal Espreso je preneo lažnu izjavu Šona Konerija, za koju se tvrdilo da ju je dao nakon proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo.

On je navodno rekao da "Kosovo doživljava intenzivno kao svoju rodnu Škotsku, i da ne vidi zbog čega bi tzv. Kosovo imalo mogućnost da se otcepi, a mnoge druge pokrajine u svetu ne mogu".

- Ne shvatam zašto je (tzv.) Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno - glasi ova lažna, a dalje se navodi da je on "zbog nje dobijao pretnje smrću".

Vest sa riječima i stavom slavnog glumca o pitanju Kosova prvi put je objavljena 2008. godine i može se naći na poznatom američkom portalu nbcnews.com gde se navodi nekoliko poznatih ličnosti koje su stale uz opoziciju koja je u tom trenutku bila protiv nezavisnosti te države.

Šon Koneri je nakon proglašenja nezavisnog Kosova izjavio da ''ne shvata zašto su neke pokrajine povlašćene da mogu dobiti nezavisnost u odnosu na druge''.

Recikliranje informacije koje su stare više od 10 godina, otežava proveru njihove istinitosti, ali je Foreign Policy 2008. godine objavio da su holivudske zvezde negirale takve tvrdnje.

"Holivudske zvijezde poput Džordža Klunija, Šona Konerija, Šeron Ston i Ričard Gir uvučene su u raspravu o pitanju nezavisnosti Kosova. Holivudske zvezde negirale su takve tvrdnje, ali senzacionalistički srpski list "Blic" tvrdi da zna bolje: baš kao što je Srbija pijun zapadnih sila, tako je i (Džordž) Kluni podlegao međunarodnom pritisku, negirajući svoju izjavu protiv nezavisnosti Kosova tek nakon što 'UN su vršile pritisak na glumca'".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / IN4S.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.