NEVIĐENO! VJOSA i KURTI OBORILI REKORD po BROJU OSVOJENIH GLASOVA! Pažljivo PROČITAJTE koja je to LUDA CIFRA!
Rasturili: Kurti i Osmanijeva, Foto: Printscreen

rekorderi

NEVIĐENO! VJOSA i KURTI OBORILI REKORD po BROJU OSVOJENIH GLASOVA! Pažljivo PROČITAJTE koja je to LUDA CIFRA!

Stručnjak za izborna pitanja Albert Krasnići objavio je grafički prikaz kojim prikazuje glasove kandidata za premijera od 2010

Objavljeno:

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Vjosa Osmani iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) „oborili su prethodni rekord“ po broju glasova koje su dobili kao nosioci stranačkih izbornih lista, preneo je prištinski portal Indeksonline.

Iako Centralna izborna komisija (CIK) još nije objavila zvaničan broj glasova koje su osvojili nosioci izbornih lista, izvor u Pokretu Samoopredeljenje rekao je „da je Kurti dobio 167.000 glasova, bez glasova dijaspore i uslovnih glasova“.

Prištinska štampa navodi da su aktivisti Samoopredeljenja objavili na društvenim mrežama nezvanične podatke prema kojima je Kurti dobio 185 hiljada glasova, a Vjosa Osmani 162 hiljade. Na osnovu tih podataka, kako se tvrdi, oba kandidata su osvojila po oko 82 odsto glasova dobijenih u njihovim strankama.

Stručnjak za izborna pitanja Albert Krasnići objavio je grafički prikaz kojim prikazuje glasove kandidata za premijera od 2010, ali još čeka zvanične rezultate sa izbora održanih 6. oktobra 2019. godine.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih razloga koji utiče na opredeljenje birača je - lider političke stranke.

Za mnoge glasače, smatra Krasnići, lider stranke je važniji od programa stranke ili liste kandidata.

„Lideri - nosioci lista, dobili su najmanje 52,90 odsto glasova političkih partija koje su predstavljali, a najviše 75,46 odsto. Ovaj grafikon prikazuje glasove lidera nosilaca lista od izbora 2010. i nadalje (isključujući poslednje izbore, jer glasovi kandidata još nisu poznati)“, naveo je Krasnići.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kosovo Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.