IDE U HAG! Tzv. kosovski ministar je dobio POZIV SPECIJALNOG SUDA ZA ZLOČINE OVK!
Zatvor, Foto: Vladimir Sporčić

pravda zadovoljena?

IDE U HAG! Tzv. kosovski ministar je dobio POZIV SPECIJALNOG SUDA ZA ZLOČINE OVK!

Specijalni sud za zločine OVK saslušao je više stotina ljudi

Objavljeno:

Tzv. kosovski ministar pravde u ostavci Abeljard Tahiri dobio je poziv Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu pred kojim bi trebalo da se pojavi krajem oktobra.

Podseća se da je taj sud juče pozvao na razgovor i bivšeg poslanika Demokratske partije Kosova Fadilja Beku, koji je bio lekar u vreme rata na tzv. Kosovu, kao i dva bivša pripadnika OVK, Fatmira Sopina i Sejdija Veseljina.

Specijalni sud za zločine OVK saslušao je, od novembra do danas, više stotina osoba.

Predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati upozorio je da se tokom oktobra i novembra očekuju prve optužnice za Specijalni sud u Hagu.

- Očekujemo vreliji oktobar i novembar, jer očekujemo da prve optužnice budu podignute ovog meseca. Naši izvori očekuju hapšenja tri ili četiri osobe - rekao je Gucati, navodeći da za sada nije poznat identitet tih osoba.

Do sada, sud od kojeg se očekuje da uskoro obznani i prve optužnice, ispitao je tridesetak bivših pripadnika OVK, uključujući i nekoliko ključnih komandanata poput Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Sokolja Bašotu, Naima Maljokua, Rustema Mustafu, Samija Ljuštakua, Sokolja Dobrunu, Hazifa Mehmetija, Safeta Šalju i Sabajdina Cenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.