KURTI PLJUNUO NA USTAV KOSOVA, UVODI TROJE SRBA U VLADU! Ovo što je uradio neće mu zaboraviti u Prištini
Aljbin Kurti u parlamentu tzv Republike Kosovo, Foto: Fejsbuk

SAZNAJEMO

KURTI PLJUNUO NA USTAV KOSOVA, UVODI TROJE SRBA U VLADU! Ovo što je uradio neće mu zaboraviti u Prištini

Ovo je pakleni plan lidera Samoopredeljenja

Objavljeno:

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti želi da na mala vrata da uvede čak troje Srba u svoju vladu koju bi napravio sa DSK Ise Mustafe.

Kako saznaje Espreso Kurti u svoju vladu, kao "vanstranačke ličnosti" želi da ugura troje Srba i tako da svetu pokaže d au njegovom kabinetu rade srpski predstavnici.

Prema našim saznanjima ministarstva za povratak i za manjinske zajednice već su rezervisana za Srbe u kabinetu Aljbina Kurtija, a treće bi moglo da bude bez portfelja.

Aljbin Kurti, je kao što je to i poznato već obavio razgovor sa Nenadom Rašićem, čovekom koji je postao poznat po tome što je na albanskom pljuvao Srpsku listu. Za njega je lider Samoopredeljenja izjavio da je bio najbolji ministar u vladi Ramuša Haradinaja.

foto: Prentscren

- Nenad Rašić, Slobodan Petrović i Rada Trajković su imena koja su upisana u rokovniku Aljbina Kurtija. On će njihovim imenovanjem pogaziti Ustav Kosova, jer u njemu piše da srpski predstavnik mora da bude deo vlade i to sa liste stranke koja je dobila najviše glasova na izborima. Pošto je najviše glasova, tačnije svih 10 manada osvojila Srpska lista, jasno je da Kursti svesno ide u gaženje Ustava tzv Republike Kosovo - kaže nam naš izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima ovaj prekršaj mu u Prištini ipak neće niko uzeti za zlo, jer su Albanci oštro protiv Srpske liste, koju vide kao produženu ruku Republike Srbije na Kosovu.

- Kurti će ćutanje međunarodne zajednice pokušati da "kupi" sa Srbima u vladi. Jer će Rašića, Patrovića i Trajkovićevu predstaviti kao legitimne predstavnike srpskog naroda i tako zatvoriti priču. Postoji i opcija da Kurti ova imena ugura i vanzakonito u parlament tzv Republike Kosovo i to na listi svog Samoopredeljenja, odakle bi ih delegirao u Vladu - govori nam naš izvor.

Prema njegovim rečima Kurti svesno ide u kršenje zakona i ustava tzv Republike Kosovo, samo da bi izbegao Srpsku listu.

Nekadašnji šef Koordinacionog centra za KiM Nebojša Čović indirektno je potvrdio naša saznanja.

- To po njihovom Ustavu neće moći da urade, ali očigledno je da će to dodatno otežati položaj Srpske liste. Juče je Kurti napravio dogovor sa Petrovićem i Rašićem za dva ministarstva, čini mi se da se i o trećem razmišlja. Ti ljudi nemaju veze sa Srpskom listom i nisu direktni predstavnici srpske zajednice - kaže Čović.

foto: Marina Lopičić

Podsetimo Samoopredeljenje i DSK po prvobitnoj podeli Vlade trebalo bi da imaju po pet ministarstva od ukupno 12, ali i to je postalo predmet ozbiljnog spora u Prištini.

Prema preliminarnim rezultatima, Samoopredeljenje je na izborima 6. oktobra osvojilo 25,5 odsto glasova ukupno izašlih birača, dok je DSK pripalo 24,8 odsto glasova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.