ALBANCI SE POTROVALI KOVERTAMA IZ SRBIJE! Nastao je HAOS na Kosovu, Priština pokušava nešto ZAISTA OPASNO
Sednica CIK Kosova, Foto: Prentscren

SKANDAL!

ALBANCI SE POTROVALI KOVERTAMA IZ SRBIJE! Nastao je HAOS na Kosovu, Priština pokušava nešto ZAISTA OPASNO

Šta je sad ovo?

Objavljeno:

Proces prebrojavanja glasova koji su pristigli iz Srbije počeo je jutros, ali je ubrzo obustavljen zbog „mirisa“ iz koverata koji je navodno izazvao alergijske reakcije na koži lica i ruku osoba koje broje glasove, javlja prištinski Kallxo.

Glasovi raseljenih iz Srbije koji su dovezeni na Kosovo nekoliko dana izazivaju kontroverzu u kosovskoj javnosti. Najpre je prištinska Koha javila da je u prevoz glasova glasača koji su se registrovali da na kosovskim izborima glasaju putem pošte na Kosovo dovezeni u organizaciji MUP-a Srbije, te da se sumnja u određene manipulacije sa tim glasovima.

Tema glasova putem pošte koji su dovezeni na Kosovo, bila je juče tema i na sastanku CIK-a, ali kako su mediji javili, odluka u vezi sa ovim glasovima nije bila doneta.

Bez obzira na medijske izveštaje ovih dana, jutros je Gazeta Express javila da da je prebrojavanje oko 3.000 glasova glasača koji su se prijavili da putem pošte glasaju na kosovskim izborima, a koji su iz Srbije, počeli da se prebrojavaju.

Ipak, prema najnovijim informacijama Gazete Express, preko 26 osoba koje prebrojavaju glasove su „otrovane“.

„Imamo oko 26 službenika koji su otrovani i imaju alergijske reakcije na rukama i licu. Alergijska reakcija se pojavila nakon što smo dobili jutros koverte. Imamo 5 kutija“, rekao je za Gazetu Express Besnik Bužala iz Centra za usluge glasača.

foto: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Protiv prihvatanja glasova preko pošte pristiglih iz Srbije, pobunila se juče i nevladina organizacija Germin. Navode da zbog toga što glasovi iz Srbije preko pošte stižu organizovano, predstavlja dupli standard u odnosu na glasove građana iz dijaspore koji individualno plaćaju poštarinu. Imali su i drugih tehničkih zamerki.

„Sve koverte su istih boja, istok oblika. Tako da postoje sumnje tu, zatim, činjenica da je sve te glasove na Kosovo doezla jedna osoba predstavlja dupli standard. S jedne strane, ne prihvataju se glasovi napih migranata koji su kasno stigli , a prihvatamo 3.700 glasova iz Srbije koji su stigli u petak i koji su u potpuno istim paketima i u istom formatu.“, rekla je predstvnice ove nevladine organizacije, Liza Gaši, prenosi Indeksonline.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.