ALJBIN KURTI MRZI SRBE, ŽELI DA IH UBIJA! Žena koja zna sve TAJNE lidera Albanaca na KOSOVU rešila da PROGOVORI
Aljbin Kurti, Foto: Beta/Armenija Zajmi

OPASNE NAMERE!

ALJBIN KURTI MRZI SRBE, ŽELI DA IH UBIJA! Žena koja zna sve TAJNE lidera Albanaca na KOSOVU rešila da PROGOVORI

Sve je rekla...

Objavljeno:

Danica Marinković, koja je kao sudija vodila istrage protiv "najvećih favorita" izbora na KiM kaže da se Aljbin Kurti za rat protiv Srbije spremao od 1991. godine.

"Lider pokreta Smoopredeljenje i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija 1999. nije krio koliko mrzi Srbe, a govorio je da se za rat protiv Srbije spremao još od 1991. godine", kaže sudija Danica Marinković, koja je u vreme kada je bila sudija Okružnog suda u Prištini saslušavala Kurtija.

"Aljbin Kurti nije stigao da okrvavi ruke jer je uhapšen na vreme. Da nije, verovatno bi uspeo da organizuje mrežu gerile među Albancima u Prištini tokom rata 1999.", kaže Marinković za "Večernje novosti".

Ona se presića da joj je Kurti tokom saslušanja 2000. godine na besprekornom srpskom izdiktirao sva mesta na KiM gde se u ime štaba OVK, kao prevodilac i savetnik Adema Demaćija, "oca" OVK, sretao sa predstavnicima međunarodne zajesnice.

"Tvrdio je i da je kontakt sa teroristima OVK prekinuo 1999. posle Rambujea, nezadovoljan 'mekim' pristupom Zapada prema Srbiji", navodi Marinković.

Ona je upozorila i da tu izjavu Kurtija iz istražnog postupka ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer je bilo jasno da je, kada je uhapšen 1999. godine, pokušao da uspostavi albanski gerilsku mrežu u gradovima na KiM.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.