KURTI I OSMANI POSTIGLI DOGOVOR: Konačno je poznato kako će izgledati nova Vlada na Kosovu
Radiće zajedno: Aljbin Kurti i Vjosa Osmani, Foto: Printscreen

gotov sastanak

KURTI I OSMANI POSTIGLI DOGOVOR: Konačno je poznato kako će izgledati nova Vlada na Kosovu

Ima nekih stvari sa kojima smo počeli naš razgovor

Objavljeno: 10.10.2019. 15:49h
  • 1

Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova formiraće zajedničku vladajuću koaliciju, a konačan sporazum biće postignut nakon proglašenja konačnih rezultata vanrednih izbora, poručeno je danas, posle sastanka koji su predstavnici ove dve partije imali u Prištini.

Lider Pokreta Aljbin Kurti, koji je dobio najviše glasova na nedeljnim izborima, najavio je da će vladati zajedno sa Demokratskim savezom Kosova i izrazio zadovoljstvo što će Demokratska partija Kosova Kadrija Veselija biti u opoziciji.

Kurti je poručio i “da će u Vladi biti jedan ministar iz srpske zajednice kako to nalaže Ustav Kosova, ali da neće trčati za Srpskom listom pre nego što se razgovara sa ostalima političkim subjektima iz srpske zajednice koji su učestvovali na izborima”.

Sastanku je prisustvovala i Vjosa Osmani, koja je ispred DSK predstavljena kao kandidat za premijera, a novinarima je poručila da su obe partije iskazale dobru volju da vladaju zajedno i da rade u interesu građana Kosova.

“Ima nekih stvari sa kojima smo počeli naš razgovor, u vezi vlade koja će biti redukovana po pitanju broja ministarstava, ali će se povećati dobar rad vlade”, kazala je Osmani.

U nedelju 6. oktobra su na Kosovu održani prevremeni parlamentarni izbori na kojima je najviše glasova osvojio Pokret Samoopredeljenje, dok je drugi po broju osvojenih glasova Demokratski savez Kosova.

BONUS VIDEO:

Skidanje statue

(Espreso.rs/Kosovonlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media