TRAMPOV ČOVEK PRESLIŠAVAO KURTIJA! Aljbinu još zuji u ušima od političkih LEKCIJA iz Vašingtona
Donald Tramp i Ričard Grenel, Foto: EPA, Profimedia

OŠTRO!

TRAMPOV ČOVEK PRESLIŠAVAO KURTIJA! Aljbinu još zuji u ušima od političkih LEKCIJA iz Vašingtona

Niko ovo nije očekivao...

Objavljeno:

Rešenje Amerikanac kaže da je imenovanje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine pokazatelj da Bela kuća namerava da ubedi Nemačku da podrži ovo rešenje za Kosovo.

Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog između Beograda i Prištine, juče je preslišavao pobednika na kosovskim izborima Aljbina Kurtija, lidera pokreta Samoopredeljenje, koji slovi za budućeg premijera takozvane države Kosovo.

Istovremeno, Edvard Džozef, profesor vašingtonskog univerziteta Džon Hopkins, komentarišući uticaj rezultata vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu na dijalog sa Srbijom, naveo je da su kosovski birači zadali „jak udarac“ Tačiju i da je jasno „da ne postoji ideja da on ima mandat birača za podelu Kosova“.

- S druge strane, može da se desi da (lider Samoopredeljenja) Aljbin Kurti postane premijer. I njegov pristup je pomešan, zato što je godinama insistirao na ujedinjenju Kosova sa Albanijom. On ne želi da Kosovo bude nezavisna država, već da se pripoji Albaniji. To bi bilo moguće razmenom teritorija. Kurti je takođe rekao da je protiv predaje nekog dela teritorije Srbima. To je rekao nekoliko puta, ali videćemo - rekao je Džozef.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.