KURTI I ALBANCI DŽABE SLAVILI - MORAĆE DA SLUŠAJU SRBE! Ovaj DOKUMENT gurnuo im je PRST U OKO i od njega STREPE
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

NA OVO SU ZABORAVILI!

KURTI I ALBANCI DŽABE SLAVILI - MORAĆE DA SLUŠAJU SRBE! Ovaj DOKUMENT gurnuo im je PRST U OKO i od njega STREPE

Sve lepo piše...

Objavljeno:

Najave predsednika "Samoopredeljenja" Aljbina Kurtija da će na mesta rezervisana za Srbe u privremenim institucijama u Prištini, ukoliko bude premijer, imenovati ljude van Srpske liste - samo je pucanj u prazno.

Ovakav politički potez, kojim Kurti preti iako rezultati izbora održanih u nedelju 6. oktobra, još nisu zvanično saopšteni, bio bi u direktnoj suprotnosti sa ustavom tzv. Kosova, a budućoj vladi u Prištini automatski bi oduzeo legitimitet. Takođe, krajnje je neizvesno koje stranke će činiti buduću vladajuću koaliciju, a još manje se zna ko će biti na njenom čelu.

Naime, kosovski ustav, u članu 96 jasno predviđa da minimum jedno ministarsko mesto sleduje predstavniku Srba. To mora biti kandidat sa liste koja je ušla u parlament - što je u ovom slučaju Srpska lista, koja je počistila konkurenciju i osvojila 10 od 10 mandata rezervisanih za Srbe. Na ministarsko mesto predviđeno za Srbe može doći i neko mimo Srpske liste, ali ne po planu Kurtija, već samo ukoliko dobije "dozvolu" srpskih poslanika, odnosno SL.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.