AKO BUDEMO JEDINSTVENI NEĆE MOĆI DA NAS POKRADU: Đurić poslao OZBILJNU poruku SRBIMA SA KOSOVA pred IZBORE
Masovnost je jedini način da se zaštiti državni intere, Foto: Beta/Slobodan Miljević

bitna stvar

AKO BUDEMO JEDINSTVENI NEĆE MOĆI DA NAS POKRADU: Đurić poslao OZBILJNU poruku SRBIMA SA KOSOVA pred IZBORE

Treba da stanu u jedinstveni blok prema nastojanjima Prištine da se istisne, kako Priština kaže, svaki srpski uticaj na Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 03.10.2019. 10:15h
  • 3

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas sve građane sa tog prostora koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

"Birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno će uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanje prijavićemo medjunarodnim organizacijama", rekao je Đurić za Radio televiziju Srbije, povodom zabrane glasanja sa srpskim dokumentima na kosovskim izborima.

On je rekao da je "masovnost" jedini način da se zaštiti državni interes, jer kako je dodao, "ako svako sa pravom glasa na Kosovu i Metohiji od Srba izađe, tako neće moći da nas pokradu".

Prema njegovim rečima, "ako bude deset od deset srpskih poslanika, neće moći da bude formirana buduća pokrajinska vlada bez glasa Srba", a takođe srpski glas u dijalogu biće daleko snažniji.

On je pozvao da glasaju sve koji "osećaju Srbiju kao svoju dražvu" i očekuju da Srbija očuva institucionalne veze, podršku, školstvo, zdravstvo, sve ono od čega živi na Kosovu i Metohiji.

"Treba da stanu u jedinstveni blok prema nastojanjima Prištine da se istisne, kako Priština kaže, svaki srpski uticaj na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

BONUS VIDEO:

ESPRESO ANKETA: Pitali smo sugrađane šta misle o protestu taksista u centru grada!

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media