SRBIJA ZOVE, MOLIM LJUDE DA POKAŽU OZBILJNOST! Vučić je pred IZBORE NA KOSOVU imao važnu PORUKU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

poruka

SRBIJA ZOVE, MOLIM LJUDE DA POKAŽU OZBILJNOST! Vučić je pred IZBORE NA KOSOVU imao važnu PORUKU

Vučić je kazao da su stranci sve vreme vodili kampanju protiv Srba sa severa Kosova i SL jer im je smetalo što se pozivaju na Beograd

Objavljeno:

Apel: Moja molba je da glasate za Srpsku listu, jer jedino ona radi s Beogradom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe na KiM, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu (SL) na kosovskim izborima u nedelju, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom. On je ukazao da SL doživljava pravi politički teror i progon na KiM, koji su organizovali organi takozvane paradržave, podržane od dela međunarodne zajednice.

- Jedino predstavnici SL ne mogu da dobiju podršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga s bilo koje strane. Albancima mogu da defiluju i šalju podršku, i poslanici Bundestaga i mnogi drugi. Zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju SL - naveo je Vučić.

Kupovina glasova

On je ukazao i da je zabranjen predizborni spot u kom je krivica SL u tome što su izgovorili „Srbija zove“, i to po žalbi BIRN, kao i 2017: - Veliki BIRN se ponovo žalio zbog „podsticaja na mržnju“. Kad kažete „Srbija zove“, to je podsticaj na mržnju, a nije pozivanje na mržnju kad partija Rade Trajković i (Nenada) Rašića na albanskom jeziku kaže da je „monstrum SL“.

Oni su, kako je ukazao, izdvojili tri miliona evra za kupovinu srpskih glasova, jer pokušavaju da sebi naprave podobne Srbe i samo je Srbija zabranjena reč.

Vučić je kazao da su stranci sve vreme vodili kampanju protiv Srba sa severa Kosova i SL jer im je smetalo što se pozivaju na Beograd.

Kidanje veza

Predsednik je za RTS istakao da oni znaju da nemaju uporište u srpskom narodu i da misle da će, ako dovedu podobne Srbe, poput Rade Trajković, Srbija morati da prizna KiM jer će oni to tražiti.

Zato je, kako je istakao, važno da Srbi izađu u što većem broju na izbore 6. oktobra i daju glas onome kome veruju, a njegova je molba da glasaju za SL, jer jedino ona radi s Beogradom: - Sve ostalo je kidanje veza i kontakata s Beogradom i mogućnosti podrške očuvanju jedinstva srpskog naroda. Srbi, izađite na izbore u što moguće većem broju jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinuti ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.