PROCUREO SPISAK ZEMALJA KOJE GURAJU KOSOVO U INTEPOL! Ove zemlje ubadaju nož u leđa Srbiji
Interpol, ilustracija, Foto: Fejsbuk

SVE JE POZNATO!

PROCUREO SPISAK ZEMALJA KOJE GURAJU KOSOVO U INTEPOL! Ove zemlje ubadaju nož u leđa Srbiji

Evo koje su to države...

Objavljeno: 23.09.2019. 07:04h
  • 1

Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola složile da se zahtev za prijem tzv. Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasedanja utvrditi tek u oktobru.

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti izahtev Pristine za prijem.

List navodi da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sedišta svetske policijske organizacije u Lionu.

"Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa u Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija", rečeno je "Novostima" u Interpolu.

foto: prentscreen

List podseća da Izvršni komitet Interpola ima 13 članova - Alžir, Rusija, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Brazil, Moldavija, Angola, Nigerija, Holandija i predsedavajuća Južna Koreja - dok su mesta Amerike i Azije upražnjena.

Od pomenutih zemalja, njih sedam ne priznaje kosovsku nezavisnost, podsećaju "Novosti", tako da neko od 6 država koje su priznale lažnu državu Kosovo je taj koji uporno stavlja Kosovo na dnevni red.

Generalna skupština Interpola zasedaće od 15. do 18. oktobra u prestonici Čilea, Santjagu.

Bonus video:

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media