ALBANCI I AMERIKA PROTERUJU SRBE S KOSOVA! Posle ove ODLUKE srpski GLAS se neće čuti, sledi nam novi EGZODUS
Albanci ispred crkve Hrista Spasa u Prištini, Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO

ALBANCI I AMERIKA PROTERUJU SRBE S KOSOVA! Posle ove ODLUKE srpski GLAS se neće čuti, sledi nam novi EGZODUS

Paklen plan Prištine

Objavljeno:

Iza odluke da se na izborima na Kosovu glasa isključivo s dokumentima te samoproglašene države, odluke koju je aminovao Vašington, krije se namera da se potpuno ugasi srpski glas u južnoj srpskoj pokrajini.

Kako saznaje naš portal iz izvora u Prištini, postoji plan po kome bi se srpski glas potpuno ugasio u kosovskom parlamentu. Po njemu treba oduzeti 3.500 hiljada glasova Srpskoj listi.

- Prvo će Priština, tačnije Albanci najsnažnije podržati određene tzv. liste Srba kako bi oduzeli što više glasova Srpskoj listi na Kosovu, a krajnji udarac biće mera da se glasa samo s dokumentima tzv. Republike Kosovo jer se zna da većina Srba s Kosova koji su proterani sa svojih ognjišta još uvek nema te dokumente - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, najbolji rezultati ovih planova vidi se u činjenici da je samo 4.337 glasača iz Srbije prijavljeno na kosovskim izborima zakazanim za 6. oktobar.

foto: Espreso.co.rs

- To je značajno mali broj koji ide na vodenicu Albanaca. Rezultat svega trebalo bi da bude taj što će zagarantovana mesta za Srbe u parlamentu Kosova zauzeti oni ljudi koji su bliski vlastima u Prištini, čime će se potpuno ugasiti glas srpskog stanovništva na Kosovu - ističe naš sagovornik.

Podsetimo, CIK je krajem prošle nedelje saopštio da je za glasanje van Kosova ove godine pristiglo preko 42.600 prijava, što je u odnosu na vanredne parlamentarne izbore 2017. kad je zabeleženo preko 20.000 takvih prijava, a odobreno preko 15.000, ogromno povećanje.

Od tog broja samo je 4.337 prijava iz Srbije odobreno.

O predstojećim izborima na Kosovu pričao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je indirektno potvrdio naša saznanja.

foto: Prentscren

- To znači da izbace jedno 3.500 hiljade glasova za Srpsku listu, to je suština. Njima je suština da se Beograd ne pita ništa, oni će da vam kažu: nemamo mi ništa protiv Srba, ali to su Srbi nezavisnog Kosova i oni nemaju nikakve veze sa Beogradom, to je smisao cele priče - rekao je Vučić.

Prema njegovom mišljenju, Srbima na Kosovu nakon međunarodnog priznanja Kosova sledi novi 17. mart:

- Kad dobiju međunarodno priznanje biće Srbi, dok vas godi ima preko 5% ugrožavate nas, naći će oni lako načina da sprovedu još jedan 17.mart kao 2004 godine.

Vučić je najavio „tešku jesen na Kosovu i Metohiji“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.