Veselji: Lažni veterani godišnje potroše oko 40 miliona evra
Kadri Veselji, Foto: Printscreen / Youtube

jasan je

Veselji: Lažni veterani godišnje potroše oko 40 miliona evra

Veselji je napomenuo da je tokom sastanka sa veteranima bilo govora i o antikorupcijskom planu, čija će primena, kako je napisao, „početi u prvih 100 dana vlade“

Objavljeno: 18:40h

U sklopu predizborne kampanje, na sastancima sa ratnim veteranima, lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji obećao je da će nova vlada koju će predvoditi DPK – “očistiti spiskove veterana od lažnih imena”, piše prištinski portal Telegrafi.

Veselji je napomenuo da je tokom sastanka sa veteranima bilo govora i o antikorupcijskom planu, čija će primena, kako je napisao, „početi u prvih 100 dana vlade“.

„Jedan od pet stubova ovog plana je rešenje pitanja prevaranta koji su registrovani kao veterani našeg oslobodilačkog rata“, napisao je Veselji na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu i dodao da lažni veterani predstavljaju „veliki teret“ za budžet Kosova.

„Oko 40 miliona evra, koliko godišnje ide lažnim veteranima, moglo bi biti iskorišćeno za stvaranje novih mogućnosti za mlade da ostanu na Kosovu, a ne da se sele u inostranstvo”, istakao je Veselji u objavi na svom Fejsbuk nalogu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Telegrafi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.