TAČI PONOVO PROVOCIRA: Oglasio posle sastanka sa SAD senatorima, PA POMENUO KOSOVO
Hašim Tači, Foto: Beta/Armenija Zajmi

OBJASNIO

TAČI PONOVO PROVOCIRA: Oglasio posle sastanka sa SAD senatorima, PA POMENUO KOSOVO

Tači je na Fejsbuku napisao da će podršku Priština imati i u nastavku dijaloga sa Beogradom

Objavljeno:

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači saopštio je danas posle sastanka s američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem da Kosovo ima "jedinstvenu podršku“ SAD, kako od demokrata, tako i od republikanaca.

Kako je preneo portal Klankosova, Tači je na Fejsbuku napisao da će tu podršku Priština imati i u nastavku dijaloga s Beogradom.

- Danas sam održao važan sastanak s kosovskim prijateljima, američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem. Podrška SAD jedinstvena je, kako od republikanaca, tako i od demokrata. Naše partnerstvo sa SAD bilo je i ostaje presudno u bilo kojem procesu za Kosovo. Ta podrška će se nastaviti u procesu dijaloga Kosova i Srbije, koji će se završiti priznanjem Kosova od strane Srbije i našim članstvom u NATO, EU i UN - tvrdi Tači, prenosi Kosovo onlajn.

Ranije su se oglasili i senatori, koji su ocenili da je ova poseta "preoblikovanje podrške SAD u procesu dijaloga".

- Naročito smo bili uključeni u dijalog između Beograda i Prištine da bismo postigli sporazum je ključ koji otvara potencijal budućnosti. Dakle, ovde smo prvi da podržimo građane regiona, građane Kosova, građane Srbije. Želimo da oni uspeju - rekao je demokratski senator Ron Johnson.

U međuvremenu, republikanski senator Marfi, govoreći o mogućnosti postizanja sporazuma između Beograda i Prištine, rekao je da se očekuju žrtve sa obe strane, međutim, prema njegovim rečima, sporazum bi imao veliki pozitivan uticaj na obe zemlje ekonomski.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.