MERKEL POSLALA JASNU PORUKU PRIŠTINI: Uručitelj je bio njen ČOVEK BROJ JEDAN
Neću dati datum, Foto: AP

jasna stvar

MERKEL POSLALA JASNU PORUKU PRIŠTINI: Uručitelj je bio njen ČOVEK BROJ JEDAN

Kosovo mora da održi svoje granice

Objavljeno:

Nemački zastupnik u Bundestagu iz stranke CDU kancelarke Angele Merkel, Peter Bejer, usprotivio se ideji o promeni granica Kosova i Srbije i pozvao pet država članica EU koje još uvek nisu priznale nezavisnost Kosova da to urade.

Ove komentare izneo je posle sastanka sa vršiocem dužnosti premijera tzv. Kosova Ramušem Haradinajem, gde je dao i uputstva u vezi s dijalogom sa Srbijom, prekinutim nakon uvođenja 100-postotnog poreza na srpsku robu u novembru 2018. godine.

"Kosovo mora da održi svoje granice. Šteta je što nisu sve države priznale Kosovo. Pozivam 5 zemalja da priznaju Kosovo. Kosovo je pred izborima i veoma je kratka kampanja, tako da imaju samo nekoliko dana da dobiju poverenje Kosova. Takođe smo razgovarali, juče sam bio u Beogradu, pozvan sam tamo da nastavim dijalog između Kosova i Srbije. Nova vlada koju treba stvoriti nakon izbora bezuslovno se vraća u proces. Mi smo spremni da kao u prošlosti podržimo Kosovo ", rekao je Bejer.

Na pitanje koliko Nemačka pruža podršku viznoj liberalizaciji za kosovske građane, Bejer je rekao da ne može dati precizan datum, ali da se to može dogoditi pre Božića.

„Nemačka podržava integraciju Kosova i viznu liberalizaciju. Zaista nije fer da Kosovo bude jedina zemlja koja nema viznu liberalizaciju. Neću dati datum, ali to će verovatno biti božićna nagrada ", rekao je.

BONUS VIDEO:

NOVI PLATO U SKADARSKOJ ULICI: Evo kako Beograđani uživaju na ovom mestu

(Espreso.co.rs/Lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.