KAKAV PREOKRET: Izvestilac Angele Merkel jasno rekao u Prištini šta Nemačka očekuje od nove Vlade tzv. Kosova
Angela Merkel, Foto: EPA/Hayoung Jeon

izjasnio se

KAKAV PREOKRET: Izvestilac Angele Merkel jasno rekao u Prištini šta Nemačka očekuje od nove Vlade tzv. Kosova

Lider DSK Isa Mustafa rekao je da je informisao poslanika CDU o političkoj situaciji na Kosovu i izborima koji će se održati u oktobru

Objavljeno:

Poslanik vladajuće nemačke stranke CDU, Peter Bajer, je danas u Prištini izjavio da su obrazovanje, borba protiv kriminala i korupcije teme kojima bi trebalo da se bave institucije Kosova. On se danas u sedištu Demokratskog saveza Kosova sastao s liderom te stranke Isom Mustafom i s kandidatkinjom DSK za predsednicu Vlade, Vjosom Osmani.

Posle sastanka, kako prenosi mediji, Bajer je izjavio da podržava DSK u procesu za prevremene parlamentarne izbore i pozdravio je što je DSK samostalno ušla u predizbornu trku.

- Veoma sam srećan što sam ovde. Naravno da podržavamo DSK kao jednu od najjačih stranaka na Kosovu. Svesni smo da nam predstoji izazovi: obrazovanje, borba protiv kriminala i korupcije, teme kojima bi vlasti trebalo da se bave - rekao je Bajer.

Kazao je da ima dve preporuke za DSK: dobro organizovati stranku kao što već jeste slučaj sa DSK i dobro je što je nađena vrlo iskusna kandidatkinja za mesto premijera.

- Veoma smo srećni što DSK nije ušla u koalicije, jer joj to ne treba. Slažemo se da će Kosovo biti takvo kakvo jeste, bez ikakvih teritorijalnih promena - rekao je Bajer.

Lider DSK Isa Mustafa rekao je da je informisao poslanika CDU o političkoj situaciji na Kosovu i izborima koji će se održati u oktobru.

- Tražio sam podršku CDU-a, ne samo za DSK, već i za Kosovo, da bi došlo do slobodnih i demokratskih izbora - rekao je Mustafa.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.