TAKSE SU KOSOVU DONELE PROPAST! Stručnjak otkrio poražavajuće podatke, najviše pogođeni građani!
Ilustracija, Takse, Foto: Beta / Saša Đorđević

ekonomski neuspeh

TAKSE SU KOSOVU DONELE PROPAST! Stručnjak otkrio poražavajuće podatke, najviše pogođeni građani!

Ova godina je ekonomski neuspešna za Kosovo, a takse koje je Prišina uvela na srpske proizvode su negativno uticale, jer je povećan uvoz, a građani su direktno pogođeni, kaže Safet Grdžaliju

Objavljeno:

Bivši predsednik kosovske privredne komore Safet Grdžaliju ocenio je ovu godinu kao ekonomski neuspešnu za Kosovo, kao i da su takse koje je Priština uvela na srpske proizvode negativno uticale, jer je došlo do velikog povećanja uvoza, a građani direktno pogođeni.

On kaže da se efekti ovog poreza mogu izmeriti po tome koliko je povećan izvoz i da li je smanjen uvoz.

"Na Kosovu imamo ogroman porast uvoza i skoro isti nivo izvoza, a drugo što ovakve mere stvaraju inflaciju koja direktno utiče na građane i privatni sektor", ocenio je Grdžaliju za Ekonomija onlajn.

On kaže i da ta mera Prištine podstiče sivu ekonomiju, a kao najveću štetu vidi to što se gubi poverenje evropskih i američkih saveznika, preneo je portal Kosovo onlajn.

Grdžaliju ocenjuje i da su 2018. i 2019. bile fatalne godine za ekonomski razvoj, navodeći stopu nezaposlenosti, pad stranih investicija, odlazak mladih..., što su, kako kaže, najbolji argumenti koliko je bila štetna odlazeća vlada.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.