PRIŠTINA NE PRESTAJE DA LAŽE! Hodžaj tvrdi: Novo Brdo je albansko, SRBI FALSIFIKUJU ISTORIJU
Enver Hodžaj, Foto: Beta

UŽAS!

PRIŠTINA NE PRESTAJE DA LAŽE! Hodžaj tvrdi: Novo Brdo je albansko, SRBI FALSIFIKUJU ISTORIJU

Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije"

Objavljeno:

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija u ostavci Enver Hodžaj tvrdi da Srbi, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom tvrđave Novo Brdo falsifikuju istoriju.

Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije", prenela je Gazeta ekspres.

On je naveo da Ðurić nije pomenuo da su u Novom Brdu živeli i Albanci, tvrdeći da je Novo Brdo albansko, kao što je i multikulturalno i da su tamo živeli Albanci, Srbi, Turci, Latini, Dalmatinci, Grci i Jevreji, prenosi Kosovo onlajn.

Đurić je ranije danas u saopštenju rekao da tvrđava Novo Brdo nikad neće biti "kosovarski" istorijski spomenik, jer je to jedan od ključnih srpskih istorijskih i arheoloških lokaliteta.

Reagujući na isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Novom Brdu, Đurić je naveo da je svaki pokušaj da se taj spomenik prikaže u drugom svetlu akt nasilnog brisanja istorije, sračunat s ciljem da se dodatno produbi međunacionalni jaz na KiM.

Na drevnoj tvrđavi srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo kao i na ostacima pravoslavnog sabornog hrama Svetog Nikole, gde su, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve, kosovski rimokatolici nedavno služili misu, juče su postavljene kosovske zastave koje su jutros bile uklonjene, da bi, kako je saopštio predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović večeras opet bile vraćene.

I eparhija raško-prizrenska oštro je danas protestovala zbog nedavnog neovlašćenog služenja rimokatoličke mise na temeljima hrama Sv. Nikole i postavljanja političkih obeležja tzv. Kosova na srpske srednjovekovne kulturno-istorijške i verske spomenike u novobrdskoj specijalnoj zaštićenoj zoni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.