OVAJ ĆE DA PREVESLA I HARADINAJA I TAČIJA: Kadri Veselji izneo stav o izborima
Kadri Veselji, Foto: Printscreen / Youtube

ALTERNATIVNO REŠENJE

OVAJ ĆE DA PREVESLA I HARADINAJA I TAČIJA: Kadri Veselji izneo stav o izborima

Naveo je i da je dosadašnja vlada imala nekoliko pozitivnih odluka, ali da je sve krenulo po zlu kada se krenulo sa pseudo patriotskim ciljevima

Objavljeno:

Lider Demokratske partije Kosova i predsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Kadri Veselji rekao je da njegova partija ne podržava tehničku vladu i da su izbori neizbežni i jedini način za izlazak iz krize.

Istina je da su postojale ponude da se ovaj mandat produži do 2021. godine, sa novim mandatarom za premijera iz Demokratske partije Kosova, odnosno da to budem ja. Bilo je i ponuda od partija koje u javnosti zagovaraju što ranije prevremene izbore", kazao je Veselji za Radio slobodna Evropa.

To se, kako je istakao, neće desiti zbog okolnosti u kojima se Kosovo nalazi trenutno.

"Građani zaslužuju vladavinu koja će im doneti razvoj, perspektivu, borbu protiv korupcije. To su najveći prioriteti na Kosovu, zapošljavanje i borba protiv korupcije", kazao je Veselji.

Dodao je da se Kosovo mora orIjentisati prema ekonomskom razvoju i da se mora osloboditi od lažnog patriotizma nakon 20 godina".

Doveli su Kosovo između identiteta Kosovar ili Albanac? Voli li nacionalnu ili državnu zastavu? Da li je za nacionalno ujedinjenje ili za Republiku Kosova? Neko ko podržava Albance ili Srbe? Da li ste za Kosovo ili za Srbiju?", naveo je on.

Naveo je i da je dosadašnja vlada imala nekoliko pozitivnih odluka, ali da je sve krenulo po zlu kada se krenulo sa pseudo patriotskim ciljevima".

Na mogućnost formiranja tehničke vlade pre 22. avgusta, za kada je zakazano raspuštanje skupštine, posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, ukazao je opozicioni pokret Samoopredeljnje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.