SLOVENCI UNIŠTILI TAČIJA, OTKRILI SU NJEGOVE KRIMINALNE I PACOVSKE KANALE! Albancima se ovo nikako neće svideti
Hašim Tači kao vrh piramide, Foto: AP / Visar Kryeziu

SVE SU OTKRILI!

SLOVENCI UNIŠTILI TAČIJA, OTKRILI SU NJEGOVE KRIMINALNE I PACOVSKE KANALE! Albancima se ovo nikako neće svideti

Urađena je detaljna analiza...

Objavljeno:

U analizi "Prevremeni izbori na Kosovu 2019: Nova šansa za dekriminalizaciju Kosova" Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES sa sedištem u Ljubljani, aktuelni predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači opisan je kao "simbol političko-kriminalne hobotnice" na tzv. Kosovu, prenosi GazetaEkpress.

Period kad je Hašim Tači obavljao funkciju premijera obeležen je, navode u analizi, zapošljavanjem prema rodbinskim vezama, zastrašivanjem političkih protivnika i građana, pritiskom na medije i raširenim kriminalom i korupcijom u svim delovima države i društva.

- Vladu koju je predvodio Hašim Tači i njegov klan karakteriše ga nepotizam, zastrašivanje političkih protivnika i građana, pritisak na medije, reakcije, kriminal, netransparentnost i korupcija u svim oblastima kosovskog društva - prenosi Gazeta Ekspress, pisanje IFIMES-a.

Pored toga, kažu da je u periodu vladavine Hašima Tačija povećan trend odlaska mlade populacije sa Kosova.

Prema IFIMES-u Hašim Tači kao "simbol političko-kriminalne hobotnice" postaje još jači saradnjom sa albanskim premijerom Edijem Ramom, za koga Institut tvrdi da je takođe uspostavio kriminalni režim u Albaniji i često koristi tzv. Kosovo kako bi proširila svoje pipke u regionu.

Ova analiza takođe naglašava međunarodni izveštaj o transparentnosti na kome je tzv. Kosovo zauzelo 93. mesto od 180 zemalja u indeksu korupcije za 2018.

Što se tiče slobode medija, prema izveštajima Reportera bez granica tzv. Kosovo je na 75. mestu od 180 zemalja, pridruživši se grupi država koje imaju delimičnu slobodu medija.

Primedbe u ovom izveštaju date su i vladi Ramuša Haradinaja, koja već u ostavci, naglasivši da nije učinjeno dovoljno da se zaustavi trend bekstva stanovništva, poboljšanje vladavine zakona, na pospešivanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomskog razvoja i privlačenja stranih investicija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.