RAZOTKRIVEN ĐAVOLSKI PAKT HARADINAJA I ZAEVA: Imali su CRNI FOND iz kojeg su plaćali LOBISTE za svoje ciljeve!
Zaev i Haradinaj su navodno imali dogovor, Foto: AP

tajni dogovor

RAZOTKRIVEN ĐAVOLSKI PAKT HARADINAJA I ZAEVA: Imali su CRNI FOND iz kojeg su plaćali LOBISTE za svoje ciljeve!

"Još dok je Haradinaj bio premijer, ugovoreno je stvaranje crnih fondova koji će služiti za plaćanje političara iz Brisela, ali i Grčke"

Objavljeno:

Haradinaj i Zaev imaju dogovor o kontroli poslova u Severnoj Makedoniji i na Kosovu, ali i o stvaranju crnih fondova koji treba da posluže za plaćanje političara, navodi Blic pozivajući se na diplomatske izvore.

Oni se do sada nisu susretali samo u ulozi premijera, već su na pojedinim sastancima bila i njihova braća, Vice Zaev i Daut Haradinaj, kaže za list diplomatski izvor iz Prištine.

- Još dok je Haradinaj bio premijer, ugovoreno je stvaranje crnih fondova koji će služiti za plaćanje političara iz Brisela, ali i Grčke, kako bi se na sve moguće načine ublažilo stopiranje puta Severne Makedonije ka EU i NATO. Sve to značajno je i za Albance koji drže deo vlasti u Skoplju - kaže sagovornik lista.

Kako navodi "Blic", u jednom trenutku makedonske vlasti dobile su na poklon dva miliona evra koja su namenjena za pojedine grčka političare, a čiji je zadatak da po EU pričaju da nemaju ništa protiv ulaska Makedonije u EU.

- Dilovi koje su napravili Haradinaj i Zaev nisu vezani samo za biznis, već i za vojske u Severnoj Makedoniji i na Kosovu. Dogovoreno je i finansiranje makedonskih starešina albanske nacionalnosti da odlaze na Kosovo, a sa druge strane i da se školuju oficiri vojske Kosova na akademiji u Skoplju. Deo transfera novca ide preko pojedinih firmi - kaže izvor beogradskog dnevnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.