ODMAH ZA RAMUŠEM U HAG IDE I NJEGOVA DESNA RUKA! Otkriveno ko je zapravo TIME KADRIJAJ, doktorka za SRPSKE ORGANE
Time Kadrijaj, koja je zamenica u stranci Ramuša Haradinaja, Foto: Facebook

osumnjičena!

ODMAH ZA RAMUŠEM U HAG IDE I NJEGOVA DESNA RUKA! Otkriveno ko je zapravo TIME KADRIJAJ, doktorka za SRPSKE ORGANE

Kako prenose prištinski mediji, Time Kadrijaj potvrdila je da su je kontaktirali iz Haga kako bi joj uručili poziv za sud pred kojim treba da se pojavi u septembru!

Objavljeno: 22:29h

Time Kadrijaj, bliska saradnica Ramuša Haradinaja i poslanica u kosovskoj vladi, druga je žena pozvana u Sud u Hagu zbog sumnje da je kao pripadnica ozloglašenog OVK učestvovala u ratnim zločinima na Kosovu.

Kako prenose prištinski mediji, Time Kadrijaj potvrdila je da su je kontaktirali iz Haga kako bi joj uručili poziv za sud pred kojim treba da se pojavi u septembru.

foto: Pritnscreen, facebook

Ona nije želela da da odgovor na to da li će podneti ostavku na svoje poslaničko mesto, kao što je to učinio predsednik njene stranke Ramuš Haradinaj, koji je po pozvan u Hag zbog optužbi da je činio zločine u ime Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), čiji je bio jedan od komandanata tokom sukoba na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina prošlog veka.

Baš zbog prijateljstva sa Haradinajem, politička karijera Time Kadrijaj procvetala je posle sukoba na Kosovu. Da su njih dvoje prijatelji još iz rane mladosti, dokazuju brojne njihove zajedničke fotografije do kojih je došao "Blic". Kao pripadnici ozloglašene OVK, Haradinaj i Kadrijaj učestvovali su u jezivom progonu Srba sa teritorije Kosova. Kadrijaj je u to vreme bila zadužena za teritoriju Metohije gde je radila kao lekar.

Zbog njene struke, pojedini mediji preneli su da je Kadrijajeva osumnjičena da je radila u "žutoj kući", gde su na najmonstruozniji način članovi OVK vadili organe otetim ljudima sa Kosova i Metohije. U vezu sa tim se naročito dovodi zbog činjenice da je Time Kadrijaj po struci lekar, ginekolog, a na njenim fotografijama može se videti i kako pozira u uniformi OVK pored ranjenika. Njen doprinos u monstruoznim zločinima očigledno nisu zanemarili Haradinaj i njegovi saradnici, te su je dobro nagradili, a njena karijera doživela je vrtoglavi uspon nakon sukoba na Kosovu.

foto: Printscreen

Naime, ona je nakon 1999. godine postala direktor KCPM Dečane, da bi ubrzo potom, kako je Haradinaj politički rastao, ona postala zamenica glavnog inspektora pri Ministarstvu zdravlja, a onda i potpredsednica Komisije za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

U poslednjih 20 godina ona je bila i član komisije za poljoprivredu, a onda je otišla i korak dalje. Podrška koju je pružila svom prijatelju iz rata, zločincu Haradinaju i njegovoj Alijansi za Budućnost Kosova čiji je član, dovela ju je do Komisije za evropske integracije i Komisije za stabilizaciju i pridruživanje.

Međutim, nagrađivanje njene lojalnosti nije se na tome zaustavilo. Poziv iz Suda u Hagu dočekala je kao prva zamenica predsednika Komisije za spoljne poslove, dijaspore i strateških investicija, ali i kao članica Komisija za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Hoće li na toj poziciji ostati i do odlaska na saslušanje u Hag biće poznato u narednom periodu, kao i to za koje je sve zločine osumnjičena.

Ispitano na stotine osoba

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od nove­mbra prošle godine pa do danas ispitalo je više stotina osoba. Kadrijaj je inače druga žena posle Raimonde Reci koja je javno saopštila da je pozvana na ispitivanje od strane kancelarije specijalnog tužioca. Prošlog meseca Sud u Hagu pozvao je na saslušanje visoko rangirane pripadnike OVK, među kojima su Ramuš Haradinaj, Jakup Krasnići, Šukri Buja, Sokolj Bašota i Bisljim Zurapi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.