Bombom na Vučića! Premijer: Nisu me uplašili! (FOTO)

eskplozija u zubinom potoku

Bombom na Vučića! Premijer: Nisu me uplašili! (FOTO)

Na halu u kojoj je Aleksandar Vučić trebal danas da održi govor bačena je bomba. Uprkos tome, on će svoju posetu Kosovu i Metohiji nastaviti po predviđenom planu
Objavljeno: 09:47h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas bi trebalo da poseti Kosovu i Metohiju. Međutim, na halu u Zubinom Potoku, gde je premijer trebao da se obrati građanima Kosova i Metohije danas, u 15 časova, sinoć je bačena bomba. Da li se zbog ovog Vučić rastrčao po Srbiji? Rejting SNS pao na 35%! Bomba je bačena oko 3 sata posle ponoći i pucano je iz automatskog naoružanja. U hali se u vreme napada nalazilo 10-ak radnika koji su radili na postavljanju bine. Na sreću, nijedan od njih nije povređen.

Rade Prelić/ Tanjug
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, rekao je kako je ovaj napad teroristički akt. - Prvi policijski nalazi govore o tome da je reč o organizovanom napadu u kome je učestvovalo više osoba. Jedan oniži čovek, visine oko metar i sedamdeset, bacio je eksplozivnu napravu, a on ili njegovi saučesnici otvorili su vatru iz automatskog naoružanja - rekao je Đurić. Zašto SNS šalje Vučića u ludnicu? Da li je ovo najluđi politički slogan u Srbiji? (FOTO) Policija nastavlja istraživanje kako bi se utvrdilo ko se krije iza ovih terorističkih napada, a kako je Đurić najavio, poseta premijera Aleksandra Vučića odigraće se po već najavljenom planu. Đurić je naglasio da je najvažnije da se što pre otkrije ko stoji iza ovih terorističkih napada i podsetio da su pre par dana uhapšene osobe koje su posedovale veliku količinu eksploziva i koje su se dovodile u vezu sa pokušajima napada na premijera Vučića.
Uprkos ovim događajima, premijer je započeo svoju posetu Kosovu. On je jutros stigao u Leposavić, prvu tačku njegovog obilaska. Nakon obraćanja rudarima u Trepči i obilaskom pogona flotacije, premijer će razgovarati i sa rukovodstvom Trepče. Pored toga, planirano je da premijer obiđe i manastir Banjsku gde će razgovarati sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i igumanom Danilom. Potom će obići i Zdravstveni centar, gde će prisustvovati otvaranju novih prostorija odeljenja onkologije i puštanja u rad skenera koji je donacija Vlade Srbije.Tom prilikom on će dodeliti Zdravstvenom centru, kako je najavljeno, status Kliničko-bolničkog centra.
Uoči dolaska premijera Vučića duž puteva na severu Kosova postavljeni su plakati sa likom predsednika srpske vlade i bilbordi sa porukom "Predsedniče vlade dobrodošao na srpski Kosmet". Putevi kojima će ići premijer obezbeđuju pojačane snage kosovske policije. Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije ocenili su da je dolazak predsednika Vlade Srbije na Kosovo i Metohiju veoma značajan kao pokazatelj da zvanični Beograd nikada neće ostaviti Srbe na Kosovu.
Vučić je prethodno na Kosovu i Metohiji boravio 14. januara 2015, kada je otvorio porodilište u Pasjanu, nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju. Bila je to prva poseta jednog predsednika Vlade Srbije od 1999. godine Kosovskom pomoravlju. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.