TAČIJEV ZMIJSKI PREDLOG: Korak dalje ka stvaranju VELIKE ALBANIJE
Tači uputio molbu Iliru Metu, Foto: Beta Armenija Zajmi Besevic

nacrt zakona

TAČIJEV ZMIJSKI PREDLOG: Korak dalje ka stvaranju VELIKE ALBANIJE

Trenutna praksa davanja albanskog državljanstva u rukama je predsednika Repubilke Albanije

Objavljeno:

Kosovski Albanci, kao i svi drugi Albanci slobodni su da konkurišu za albansko državljanstvo. Ostatak koji živi van granica Albanije zbog ranije ili kasnije emigracije može da konkuriše pod uslovom da su održale jezičku, kulturnu i tradicijsku povezanost sa Albanijom.

Ovo je nacrt zakona koji je sačinila albanska vlada, a koji će kada dođe na snagu da promeni uslove, pravila i postupak sticanja, vraćanja i odricanje albanskog državljanstva, piše Koha Ditore.

Pored toga, predloženi nacrt zakona proširio je mogućnosti dobijanja državljanstva, ali i olakšao kriterijume na osnovu kojih državljanstvo mođže da se stekne. Na osnovu porekla, Albanci koji žive u inostranstvu, uključujući i one koji su emigrirali u zemlju, ranije ili nakon 90-tih, a koji su izgubili državljansto, a koji žele da imaju pravni odnos s ovom državom, mogu da dobiju državljanstvo.

Trenutna praksa davanja albanskog državljansta u rukama je predsednika Repubilke Albanije.

Hašim Tači zatražio je od svog albanskog kolege Ilira Mete da građanima Kosova omogući da, ubrzanim procedurama, podnesu zahtev za albansko državljanstvo, s obzirom na ukidanje viznog režima za Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Koha Ditore)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.