HARADINAJ KRENUO DA UKLANJA SVEDOKE? Festima Lata oteli i mučili, a onda isekli testerom i bacili u vodu! (VIDEO)
Previše se širio: Festim Lato sa svojim vojnicima, Foto: Printscreen

NE BI MU BILO PRVI PUT

HARADINAJ KRENUO DA UKLANJA SVEDOKE? Festima Lata oteli i mučili, a onda isekli testerom i bacili u vodu! (VIDEO)

Vest o ubistvu Latoa potvrdio je premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji tvrdi da je pozadina ubistva politička

Objavljeno:

Telo kontroverznog albanskog političara Festima Lata pronađeno je u amsterdamskom kanalu, javljaju holandski mediji.

Lato je imao privatnu vojsku koja je bila smeštena u njegovoj kući u Aferdenu. Samoproglašeni je predsednik Ćamerije, dela Grčke koji svojataju albanski nacionalisti, prenosi RTS.

Holandski Telegraf navodi da su vlasti bile svesne činjenice da je Lato organizovao privatnu vojsku na svom imanju u Aferdenu, ali da, iz nepoznatih razloga, nisu reagovale.

Vojnike Festima Lata uvežbavali su "vojnici sa Kosova", navode holandski mediji, tvrdeći da su regruti te organizacije spavali u krevetima na sprat smeštenim u objektima na imanju kontroverznog političara.

Telegraf navodi i da je tokom Dana zastave, albanskog nacionalnog praznika, na tom imanju organizovana "vojna parada", kao i da je Lato tom prilikom izjavio: "Ovo je vojska koju stvaram."

Njegovi "vojnici" su tokom te parade bili naoružani različitim automatskim puškama. Ta organizacija nazvana je "Oslobodilačka vojska Ćamerije", sa akronimom sličnim onima koje su koristile slične formacije na Kosovu, u Makedoniji i na jugu Srbije.

Prištinski mediji navode da je Lato održavao dobre veze sa Ramušom Haradinajem.

Telo raskomadali testerom

Bota sot izneo je nezvanične detalje o načinu na koji je Lato ubijen, tvrdeći da je najpre otet još 15. jula, zatim mučen 48 sati, nakon čega je njegovo testerom raskomadano telo bačeno u reku.

Vest o ubistvu Latoa potvrdio je premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji tvrdi da je pozadina ubistva politička. Međutim, Bota sot navodi mogućnost i da je Lato ubijen zbog kockarskih dugova, prenosi Kossev.

Lato je nezavisnost „Republike Ćamrije“ od Grčke proglasio 30. oktobra 2016, kada se takođe imenovao i za predsednika istog entiteta, a kako javlja Bota sot, tokom 2017, obećavao je da će početi sa izradom pasoša „Republike Ćamrija“.

Lato je sahranjen pre nekoliko dana u Albaniji, a ispraćen je sa zastavom „Velike Albanije“, prenosi Bota Sot.

BONUS VIDEO:

VODA ŠIKLJA NA SVE STRANE U CENTRU BEOGRADA: Procurio hidrant u Hilandarskoj ulici, ne zna se da li ga je neko udario (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.