AMERIKA UPOZORAVA: Džihadisti spremaju masakr na Kosovu! Srbija spremna da svaku akciju spreči
Ambasada SAD u Prištini upozorila je građane na terorističke napade, Foto: Profimedia/Ilustracija

stravično

AMERIKA UPOZORAVA: Džihadisti spremaju masakr na Kosovu! Srbija spremna da svaku akciju spreči

Ministar odbrane Srbije kaže da je tzv. Kosovo u odnosu na broj stanovnika, teritorija koja ima najveći broj boraca Islamske države na svetu

Objavljeno: 29.07.2019. 11:47h
  • 37

Američka ambasada u Prištini upozorila je građane na terorističke napade. Iz Kancelarije za KiM su poručili da su upoznati sa stanjem na terenu, ali da je važno kada ovakva poruka stigne i od SAD.

U upozorenju Ambasade SAD na tzv. Kosovu navodi se da tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou zbog stalnih pretnji terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

- Ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turistička mesta, velika javna okupljanja, šoping molove, prevozna sredstva, klubove i druge objekte koje posećuju ljudi sa Zapada - kaže se u upozorenju Ambasade SAD.

Ministar odbrane Srbije kaže da je tzv. Kosovo u odnosu na broj stanovnika, teritorija koja ima najveći broj boraca Islamske države na svetu.

- Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako i za mir i stabilnost čitavog regiona - kaže Vulin i dodaje:

- Ako SAD žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, neka učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, vojska tzv. Kosova. Povratnici sa ratišta biće manja pretnja od naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivšeg i sadašnjeg OVK.

Da je teroristička pretnja na Kosovu stalna, te da je tamo leglo terorističkih organizacija i ekstremista, navode i u kancelariji za KiM.

- Važno je što na to upozoravaju i SAD, koji u izveštajima Stejt dipartmenta redovno analiziraju i upozoravaju na aktivnosti ovakvih organizacija. Kačanik je poznat kao džihadistička prestonica Evrope i regrutni centar za morce tzv. Islamske države. Često i u medijima stižu potvrde da sa Kosova ima dosta mladih u redovima ISIS, koji u plaćeničke redove neretko vode i članove svoje porodice. Mnogi od njih se kasnije vraćaju na tzv. Kosovo i moraju biti predmet praćenja - navodi se u Kancelariji.

 

- Naš narod na KiM, koji je nesumnjivo primarna meta islamskih ekstremista na ovim prostorima, ne treba da brine jer je država Srbija sada sposobna, jaka i odlučna da svaku eventualnu akciju spreči - navode iz kancelarije.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media