HARADINAJ JE LIČNO SILOVAO DEVOJČICE! Zatirali porodice, Srbima SEKLI uši i terali žrtve da ih jedu! SAD SE VRAĆA
ramuš Haradinaj, tokom rata čuven kao Smajli, inače komandant zone Dukađini, Foto: EPA/Malton Dibra

Smajlijeva zverstva

HARADINAJ JE LIČNO SILOVAO DEVOJČICE! Zatirali porodice, Srbima SEKLI uši i terali žrtve da ih jedu! SAD SE VRAĆA

Svirepi zločinac se u Hagu branio ćutanjem

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj, tokom rata čuven kao Smajli, inače komandant zone Dukađini, gde je identifikovano 987 slučajeva prebijanja, ubistava, masakriranja, lično je silovao više žrtava, među kojima su bile i devojčice.

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj danas se vraća u Prištinu iz Haga, gde je pred Specijalnim sudom za sat vremena ispitan kao osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. Čak je i zakazao, kako pišu prištinski mediji, sednicu vlade, koju je podnošenjem neopozive ostavke posle poziva iz Haga praktično srušio.

Podizanje optužnice

Ne zna se za šta je osumnjičen i od čega se branio ćutanjem, ali na slobodi će čekati eventualno podizanje optužnice. Srbija je tužilaštvu Specijalnog suda ustupila dokumentaciju da bimo ukazali na mogućnost podizanja optužnice na osnovu novih dokaza. Kurir će i narednih dana, u nastavcima, baviti zločinima ovog bivšeg komandanta OVK.

Haradinaj je, naime, bio komandant operativne zone Dukađin (Metohija), gde je identifikovano 987 slučajeva prebijanja, ubistava, masakriranja, silovanja. Njegova monstruoznost kretala se od izdavanja naredbi o zabrani kretanja građana bez dozvole OVK do svirepog mučenja žrtava, među kojima su bile i bebe.

- Haradinaj je naredio da se deca zatvore u obore, gde su držana danima. Među njima, juna 1999, bila je i beba mlađa od godinu dana. Haradinajevi saborci su je bacili o zid, zbog čega je trajno paralizovana - svedočili su pripadnici OVK.

Smajlijeva zverstva

Svirep zločin počinjen je 1999, kada su u porodičnu kuću K. A. u Đakovici upali vojnici pod komandom Haradinaja. Jedan od vojnika tada je ispalio dva hica u dvonedeljnu bebu koja je ležala u kolevci, odsekao joj glavu i njenom ocu rekao: "Eto, sad imaš meso za pasulj".

Haradinaj, tokom rata poznat pod nadimkom Smajli, prema svedočenjima, lično je silovao više žrtava, među kojima su bile i devojčice. Žrtvama su odsecane uši, a zatim su drugi terani da ih pojedu. Većini je na telu i licu urezivano slovo "U" - prvo slovo od UČK. Zabeležen je slučaj majke i ćerke na čijoj odeći je, nakon što su pretučene, silovane i ubijene hicima u glavu, na odeći na albanskom jeziku ispisano "srpske kurve".

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun tvrdi da ima osnova za podizanje optužnice protiv Haradinaja po komandnoj odgovornosti pošto je zločine naređivao ili ih nije sprečavao, kao i da je neposredni izvršilac zločina, dodaje on i najavljuje da će dokazi biti obelodanjeni sledeće sedmice.

Klanje srpskih svatova

Leševi u jezeru i bunarima

Haradinaj je, prema svedočenjima, naredio da se Srbi koji su 12. juna 1999. zaustavljeni u koloni svatova odvedu u podrum hotela "Paštrik", koji je služio kao improvizovani zatvor. Lično je silovao maloletnu mladu, a potom više od 40 sati i saborci iz OVK. Naredio je da se potom svi pokolju i streljaju.

Na njegovu inicijativu u Glođanu je formirana specijalna jedinica OVK "Crni orlovi", kojoj se pripisuje odgovornost za mučenja i ubijanja više desetina Srba, čija su tela nađena u Radonjićkom jezeru i po seoskim bunarima u opštini Dečani.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.