HARADINAJ KRENUO U HAG! Ali prvo će sleteti u jedan DRUGI GRAD!
Ramuš Haradinaj danas putuje u Hag, Foto: Beta/Armenija Zajmi

reagovanje

HARADINAJ KRENUO U HAG! Ali prvo će sleteti u jedan DRUGI GRAD!

On je zbog poziva ovog suda podneo ostavku na mesto premijera

Objavljeno: 12:40h

Ramuš Haradinaj primio je u petak, prošle nedelje, poziv od Specijalnog suda u Hagu za saslušanje.

On je danas oko 12 sati krenuo iz centra Prištine prema aerodromu, gde ga čeka avion koji će ga odvesti do Beča, a zatim do Haga.

Zbog ovog poziva Haradinaj je podneo ostavku na mestu premijera Kosova. Očekuje se da će u Hagu da ga saslušaju kao osumnjičenog.

Ramuš Haradinaj, insistirao je na tome kako u Hag ne treba da ide kao premijer, ali je istovremeno odmah po ostavci najavio kako će ponovo da se kandiduje na predstojećim izborima.

Pre samo nekoliko minuta, na svojoj Fejsbuk stranici, Haradinaj je napisao: "Kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na zahtev za saslušanjem od strane Specijalnog suda u Hagu".

- Ratnici slobode su uvek bili u skladu sa pravom! Danas, kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na zahtev za saslušanje od strane Specijalnog suda u Hagu. Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje na postojećim granicama. Ali tržište je samo za priznanje. Iskreno sam branio svoje pravo, jučer, danas, i uvijek ću ga štititi! - napisao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/lajmi.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.