OTKRIVENO ZAŠTO JE PAO HARADINAJ: Napravio je jednu veliku i KOBNU GREŠKU!
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Armenija Zajmi

agresivan stav

OTKRIVENO ZAŠTO JE PAO HARADINAJ: Napravio je jednu veliku i KOBNU GREŠKU!

On se oslanjao na Britance

Objavljeno: 07:35h

Očekuje se da će ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore Beograda i Prištine, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, s obzirom na to da su pregovori već duže vreme blokirani zbog uvođenja taksi na kojima je insistirao Haradinaj, piše Blic.

Prema saznanjima tog lista, Haradinaju je iz svih centara moći sugerisano da takse suspenduje, a problem je bio i to što je on bio izričiti protivnik bilo kakve korekcije granica i kompromisa između Beograda i Prištine.

- Haradinaj se oteo kontroli, čak i kada je o Amerikancima reč. Apsolutno nije hteo da sluša ničije sugestije. Takav agresivan stav i potezi koji su usledili, Beograd i Prištinu su vodili u stanje zamrznutog konflikta, koji prate sporadični incidenti na terenu - kaže izvor "Blica" iz diplomatskih krugova u Prištini.

On dodaje da je Haradinaj odbijao čak i razgovore sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem.

U Prištini se spekuliše ko je Haradinaju dao zeleno svetlo, a sa njim i garancije da takse i insistiranje na "celovitom, nezavisnom Kosovu" gura mesecima, a kako se ispostavilo i do svoje optužnice, koja je, sudeći po Haradinajevom ponašanju prilikom saopštavanja ostavke, bilo neprijatno iznenađenje i šok za njega, piše list.

- Prema dostupnim podacima raznih službi, Haradinaj se oslanjao na Britance. To, međutim, ne znači i da su oni, mimo svih težnji Evrope i Amerike, agresivno insistirali na stavovima koje je Haradinaj propagirao - kaže diplomata iz Prištine za "Blic".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.