NOVA PAKLENA MANIPULACIJA ALBANACA: Sad tvrde da TAČI NEMA PRAVO da nastavi DIJALOG SA BEOGRADOM!
Hašim Tači, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

NEMA PREGOVORA

NOVA PAKLENA MANIPULACIJA ALBANACA: Sad tvrde da TAČI NEMA PRAVO da nastavi DIJALOG SA BEOGRADOM!

Peci kaže da i pored ostavke premijera, Kosovo nema institucionalni vakuum, jer je Vlada Haradinaja funkcionalna do izbora nove

Objavljeno: 21.07.2019. 16:44h
  • 8

Predsednik Kosova Hašim Tači bi, ukoliko nastavi dijalog sa Srbijom sada kada je Vlada Kosova u ostavci, ali i bez obzira na to, pogazio Ustav Kosova, što bi značilo i kraj njegovog mandata, smatra bivši ambasador Kosova u Švedskoj i izvršni direktor Instituta KIPRED, Lulzim Paci.

Paci je naveo da je odluka Ustavnog suda o pregovaračkom timu Kosova vrlo jasna: "predsednik može imati samo savetodavnu ulogu, dok je Vlada institucija koja vodi dijalog".

 

Peci kaže da i pored ostavke premijera, Kosovo nema institucionalni vakuum, jer je Vlada Haradinaja funkcionalna do izbora nove.

"To znači da se do tada ne može ukinuti taksa (na robu iz Srbije i BIH). Ako bi predsednik pokušao da pregovara u ime Kosova, on bi pogazio Ustav, što podrazumeva i kraj njegovog mandata", kazao je Peci za agenciju Beta.

Iako su se sve parlamentarne stranke izjasnile da je neophodno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, Peci je rekao da je još rano govoriti o mogućim predizbornim koalicijama.

BONUS VIDEO:

MEDVED NA DRUGOM SPRATU?! Gladna životinja mu se uspentrala na terasu! (VIDEO)

(Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media