OGLASILI SU SE KONAČNO! Stigla reakcija EVROPSKE UNIJE na ostavku Ramuša Haradinaja!
Bivši premijer privr,menih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, Foto: Beta Armenija Zajmi Besevic

OČEKIVANO?

OGLASILI SU SE KONAČNO! Stigla reakcija EVROPSKE UNIJE na ostavku Ramuša Haradinaja!

Primili su ka znaju odluku premijera Ramuša Haradinaja...

Objavljeno:

Portparolka EU Maja Kocijančić kaže da su u Briselu "primili k znanju" odluku Ramuša Haradinja da napusti funkciju.

- U ovom trenutku nemamo dalji komentar - izjavila je Kocijančić.

U Briselu su na ostavku premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja reagovali tek posle direktnog pitanja iz medija o mogućim implikacijama ove ostavke na dalji tok dijaloga Beograda i Prištine kome poreduje EU.

- Primili smo k znaju odluku premijera Ramuša Haradinaja da napusti svoju funkciju i obrazloženje ostavke. U ovom trenutku nemamo dalji komentar - izjavila je Kocijančić.

EU je kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine do sada naglašavala da se razgovori vode u formatu koji su potvrdile obe strane što podrazumeva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i Hašima Tačija ispred samoproglašene države Kosovo, kao glavne pregovarače dve strane.

EU institucije i zvaničnici nebrojano puta su osudili odluku privremene kosovske vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem da uvede takse na robu iz Srbije i BiH što je označano kao glavna prepreka nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Diplomatski izvori navode da je sama šefica EU diplomatije Federika Mogerini više puta je dolazila u verbalni sukob sa Ramušom Haradinajem zbog čega su i otkazane dve zajedničke konferencije za novinare prilikom poseta Hradinaja Briselu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.